Sitemenu

zondag 18 februari 2018
content-main-left

Nieuwsberichten over Fokkerij

09-02-2018
De eerste stierenveiling van 2018 van het opfokstation van Ciney kende een goed gemiddelde qua prijzen. Twaalf van de dertien aangeboden stieren werden verkocht, vier stieren vertrokken naar het buitenland. Het gemiddelde van de veiling lag met 4083 euro meer dan 200 euro hoger dan de veiling van september.
09-02-2018
De eerste veiling van Belgisch witblauw in het Engelse Carlisle leverde hoge verkoopprijzen op. De vijftien stieren leverden een gemiddeld bedrag op van 6006 pond met een uitschieter van 10.500 pond ofwel 11.942 euro.
30-01-2018
Acht van de negen aangeboden stieren werden verkocht op de recente limousinveiling in Ciney. Jamesbondzoon 5417 van Alwin Schmidt uit het Waalse Henri-Chapelle was met een verkoopprijs van 3700 euro de veilingtopper.
29-01-2018
Een week later dan gepland heeft woensdag 31 januari de eerste stierenveiling van het opfokstation van Ciney plaats. In de veilinghal  worden dertien stieren voorgesteld en geveild. 
25-01-2018
De jaarmarktprijskamp in Sint-Truiden was van hoog niveau. Niet alleen in de verschillende kampioenschappen, maar ook in diverse rubrieken. Francis Vanormelingen wist twee jaar na zijn debuut zowel het kampioenschap bij de jonge vaarzen als bij de vaarzen binnen te halen.
15-01-2018
De eerste veiling van 2018 van het centraal limousinopfokstation in het Franse Lanaud bouwt verder op het succes van eerdere edities. Zowel bij de dieren met classificatie ‘Espoirs’ als bij die met classificatie ‘RJ’ steeg de gemiddelde verkoopprijs sterk.
09-01-2018
Voor een project van drie universiteiten zoeken onderzoekers runderen van het Belgisch-witblauwras van het vlees- en/of dubbeldoeltype met schurftsymptomen voor merkeronderzoek.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right