Sitemenu

zondag 23 februari 2020
content-main-left

Nieuwsberichten over Gezondheid

05-02-2020
De onderzoekers van het Bomange-project zijn nog op zoek naar bedrijven met Belgisch witblauw (zowel vlees- als dubbeldoeltype) waar schurft optreedt.
29-01-2020
Veel Europese landbouwministers reageren positief op een Duitse oproep om gezamenlijk te werken aan een Europees welzijnslabel. Ze constateren dat de belangstelling van de consument voor dierenwelzijn toeneemt. Dat meldt Nieuwe Oogst.
29-01-2020
Een kalf moet groeien, ook tijdens de koude wintermaanden. Voor groei en onderhoud heeft een kalf energie nodig. Is het buiten koud, dan heeft het extra energie nodig om zich warm te houden.
23-01-2020
Het antibioticagebruik op vleesveebedrijven is vele malen kleiner dan op bijvoorbeeld een varkens-, pluimvee of melkveebedrijf. Toch kan ook de vleesveehouder een bijdrage leveren in de strijd tegen antibioticaresistentie door longaandoeningen correct aan te pakken. De nieuwe snelscanlongecho helpt daarbij.
15-01-2020
Bio-ingenieurs van de KU Leuven hebben een nieuwe antibacteriële strategie ontwikkeld die bacteriën verzwakt door hun samenwerking te verhinderen en die bovendien niet gepaard gaat met resistentie. 
08-01-2020
De Veekijker van de Nederlandse Gezondheidsdienst Dieren (GD) is het afgelopen kwartaal negen keer gebeld over kalveren met een verhoogde bloedingsneiging.
03-01-2020
Maar liefst 39 veehouders hebben zich ingeschreven voor de Bioveiligheid Award 2020 van Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). Zes melkvee- en zes vleesveebedrijven haalden de preselectie. Drie vleesveebedrijven werden door de jury finaal genomineerd.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

right