Sitemenu

vrijdag 23 februari 2018
content-main-left

Nieuwsberichten over Gezondheid

06-02-2018
Een aanpassing in de Belgische wetgeving legaliseert de PCR-test op organen voor de vaststelling van rundertuberculose. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) meldt dat de resultaten van de PCR-test veel sneller beschikbaar zijn.
10-01-2018
Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) meldt dat de handelsregels ibr voorlopig ongewijzigd blijven in Vlaanderen.
05-01-2018
Zaterdag 20 januari 2018 vindt op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht kennisdag ‘Natuurlijke afkalvingen’ plaats. Geïnteresseerde vleesveehouders kunnen er hun kennis vergroten en praktisch aan de slag gaan met diverse onderdelen van natuurlijke verlossingen.
04-01-2018
Het Belgische Federaal Agentschap voor de veiligheid van voedselketen (FAVV) roept veehouders op om in verband met blauwtong de grootste voorzichtigheid in acht te nemen voor het vervoer van vee af
29-12-2017
Darmontsteking en longontsteking waren de meest voorkomende doodsoorzaken van de dieren waarop Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) in 2016 autopsie uitvoerde. 
20-12-2017
Deze winter worden geen ernstige besmettingen met leverbot verwacht. Wel kan in Noord- en West-Nederland een late leverbotbesmetting voorkomen. 
18-12-2017
Een klein half jaar na het eerste geval van rundertuberculose in Vlaanderen in 2017 staat het aantal tbc-haarden inmiddels op vijf.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right