Sitemenu

zondag 24 september 2017
content-main-left

Nieuwsberichten over Gezondheid

15-09-2017
Bvd en ibr staan volop in de aandacht van de Nederlandse veehouderij. Om vleesveehouders bij te praten over bestrijding ervan vanaf 1 januari 2018, organiseren de Federatie voor Vleesveestamboeken Nederland (FVN), GD, CRV en Boehringer Ingelheim, dit najaar drie symposia.
31-08-2017
Vanaf 1 september verdwijnt de bvd-antigenanalyse uit het aankoopprotocol. Dit heeft een impact op de samenstelling van de verschillende pakketten.
14-08-2017
Met een nieuw koninklijk besluit (kb) dat binnenkort gepubliceerd wordt, breekt een nieuwe fase aan in de bvd-bestrijding. Het nieuwe koninklijk besluit legt verscherpte maatregelen op vanaf september voor de vleeskalversector en met name voor de import van kalveren.
18-07-2017
De bestrijding van IBR staat nog steeds hoog op de agenda bij zowel rundveehouders als hun dierenartsen. Sinds februari zijn er nog maar eens liefst 1.200 Vlaamse rundveebedrijven doorgegroeid naar een IBR-vrij statuut. Dat meldt Dierengezondheidsorganisatie DGZ.
10-07-2017
Vlaamse veehouders mogen dit najaar zelf hun dieren vaccineren tegen het blauwtongvirus. Dat heeft federaal minister van Landbouw Willy Borsus afgelopen week besloten.
06-07-2017
Neospora is bij het moederdier de meest teruggevonden oorzaak van abortus bij runderen in België. Dat staat te lezen in het jaarverslag van het FAVV, het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen.
04-07-2017
De faculteit diergeneeskunde van de UGent is de beste ter wereld volgens de prestigieuze "ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects".
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorien. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right