Sitemenu

woensdag 24 oktober 2018
content-main-left

Nieuwsberichten over Gras- en maisteelt

20-09-2018
De Europese Commissie versoepelt de voorwaarden waaraan de groenbedekkers voor ecologisch aandachtsgebied moeten voldoen. Met deze beslissing wil Europa veehouders met een tekort aan veevoer ondersteunen.
30-08-2018
Vlaamse derogatiebedrijven mogen hun graslanden dit najaar scheuren. Het bericht staat te lezen in het weekblad Boer en Tuinder van belangenverdediger Boerenbond. 
24-08-2018
Vanwege de aanhoudende droogte heeft minister Schouten de uitrijperiode van mest verlengd voor zowel bouw- als grasland.
14-08-2018
Groenbedekkers in het kader van de aanleg van ecologisch aandachtsgebied kunnen Vlaamse veehouders alsnog benutten om het tekort aan ruwvoeder op te vangen. Dat meldt de Vlaamse overheid. 
08-08-2018
De gevolgen van de extreme droogte zijn zowel in Nederland als Vlaanderen goed zichtbaar. 
08-08-2018
Langer mest uitrijden wordt niet mogelijk in Vlaanderen. Dat maakte de Vlaamse landmaatschappij (VLM) begin augustus reeds bekend.
05-06-2018
Drie op de vier veehouders zouden het overwegen om aan de slag te gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van het eigen bedrijf. Dat blijkt uit de online bevraging op de website van VeeteeltVlees.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right