Sitemenu

dinsdag 23 april 2019
content-main-left

Nieuwsberichten over Gras- en maisteelt

19-04-2019
 · 2 reacties
Veehouders die op het gebied van graslandmanagement of beweiden een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen.
18-04-2019
 · 1 reactie
Vaste rijpaden zijn in hoog renderende groenteteelten al even ingeburgerd. Maar in landen als Denemarken en Schotland kennen ook veehouders ook op grasland positieve ervaringen.
28-03-2019
De 28 lidstaten van de Europese Unie hebben gisteren een positief advies gegeven over de Vlaamse derogatie. Voorwaarde voor definitieve goedkeuring is dat het nieuwe mestdecreet tijdig wordt goedgekeurd in het Vlaamse Parlement.
25-03-2019
Graskuilen bevatten bij het voeren vaak minder droge stof en een hoger gehalte aan ruw eiwit dan het kuiluitslagformulier vermeld. Dat stelt Koen Luijben, rundvee nutritionist bij Trouw Nutrition.
31-01-2019
Veehouders die kruiden in hun grasland willen introduceren, kunnen dat het beste doen door een mengsel van gras en kruiden in het najaar nieuw in te zaaien.
28-12-2018
Het gebruik van ontwormingsmiddelen in vee kan negatieve gevolgen hebben voor de biodiversiteit.
24-12-2018
Het sleepvoetsysteem in combinatie met het toevoegen van water mag volgend jaar toch nog gebruikt worden. Dat schrijft minister Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right