Sitemenu

vrijdag 23 februari 2018
content-main-left

Nieuwsberichten over Kalveropfok

10-03-2017
Op het Ilvo werd in de periode 2015-2016 onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van mageremelkpoeder versus weipoederconcentraat in kalvermelk. Weipoederconcentraat levert een besparing van 10 procent op.
08-09-2016
VK Agri uit het Belgische Lichtervelde pakt uit met een innovatief product voor de opfok van kalveren: de Calf-VK Multibox.
22-11-2013
 · 3 reacties
Wakker Dier voert campagne tegen het ‘massaal gebruik van de verboden geboortekrik’. De stichting roept staatssecretaris Dijksma op tot actie.
21-06-2013
Op dagen met een buitentemperatuur van 30 graden Celsius kan de temperatuur in een kalveriglo stijgen tot boven de 50 graden Celsius. Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse kalveropfoks
12-11-2012
 · 3 reacties
Uit praktijkonderzoek blijkt dat het toevoegen van Aromabiotic Cattle aan kalverbrok het medicijngebruik bij kalveren verlaagt en tevens de groei verhoogt.
30-05-2012
In juni organiseert de Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling van het Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met de Boerenbond Beroepswerking en het Praktijkcentrum Rundvee twee keer een studienamiddag over de kalversterfte op vleesveebedrijven.
06-06-2011
In juni vinden er twee studienamiddagen plaats over kalversterfte op vleesveebedrijven.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right