Sitemenu

woensdag 25 april 2018
content-main-left

Nieuwsberichten over Maatschappij

05-04-2018
De besteding aan verse biologische voeding en dranken steeg vorig jaar in België met 6 procent. In Vlaanderen is die stijging zelfs 11 procent. Het aantal kopers van bio nam lichtjes toe voor alle productcategorieën, behalve voor vlees.
23-03-2018
Op 21 maart is in Gouda Minne Meindert Veldman overleden. Hij werd net geen 89 jaar.
08-03-2018
Febev, de federatie van het Belgisch vlees, distantieert zich volledig van de feiten die zijn vastgesteld bij Veviba.
08-03-2018
Nadat het Belgisch voedselagentschap FAVV de erkenning van slachthuis Veviba heeft ingetrokken, heeft Delhaize aangekondigd ongeveer 300 vleesproducten afkomstig van de slachthuisgroep Verbist uit de rekken te nemen. Dat meldt VRT op zijn website. 
08-03-2018
De officiële erkenning van slachthuis Veviba, de grootste runderslagerij van België, is per direct ingetrokken door de Belgische overheid. De woordvoerder van het FAVV geeft aan dat het gaat om de erkenning van de snijhal en de koelcellen, de erkenning van het slachthuis is voorlopig nog niet ingetrokken.
06-03-2018
‘De uitgangspunten die de Nederlandse campagne ‘Week zonder vlees’ communiceert, kloppen inhoudelijk niet.’ Dat stelt COV-voorzitter Jos Goebbels vast naar aanleiding van de ‘Week zonder Vlees’.
20-02-2018
 · 1 reactie
In België is een nieuwe politieke partij opgericht die naar het voorbeeld van de Nederlandse Partij voor de Dieren (PvdD) de positie van de aarde en de dieren centraal wil stellen. 
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right