Sitemenu

woensdag 24 oktober 2018
content-main-left

Nieuwsberichten over Maatschappij

28-09-2018
Een dezer dagen wordt Agri Facts opgericht. Dit is een nieuwe stichting die rapporten en onderzoeken van en voor overheden en niet-gouvernementele organisatie (ngo’s) over de veehouderij wetenschappelijk gaat toetsen.
12-09-2018
De Vlaamse consument is lang niet zo chauvinistisch als hij beweert te zijn. Hij let weinig op de herkomst van producten, maar is wel te vinden voor Vlaamse kost en koestert zijn klassiekers. Dit blijkt uit een bevraging van marktonderzoeksbureau iVox bij 1000 Vlamingen in opdracht van VLAM.
25-07-2018
Een steak – een sirloin - uit Finland, grasgevoederd en vermarkt door JN Meat International uit Denemarken, is door een jury met experten verkozen als beste steak ter wereld. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de World Steak Challenge. Ook de Goldbeef entrecote van Vion won een gouden medaille.
18-07-2018
Het verdoofd slachten is voortaan verplicht voor gebruikers van de Belbeef-standaard. Dat heeft Belbeef, de interprofessionele organisatie die de verschillende schakels uit de rundvleesketen verenigt, bekendgemaakt. Op die manier wil de sector de standaard voor dierenwelzijn verhogen en meer transparantie naar de slachtmethode geven. 
04-07-2018
Slachthuizen die werken met het keurmerk ‘Beter Leven’, moeten camera’s en microfoons installeren. Deze camera’s zullen vijf strategische acties in het slachtproces moeten registreren. Dat meldt de Nederlandse krant Trouw. 
02-07-2018
Na een carrière van meer dan twintig jaar aan het hoofd van de Vlaamse landbouwadministratie is Jules Van Liefferinge, secretaris-generaal van het Departement Landbouw en Visserij, op 1 juli 2018 m
14-06-2018
Ondernemersorganisatie VNO-NCW, Vion en circa vijftig ondernemers hebben samen verkend hoe de CO2-voetafdruk van de totale vleesketen in Nederland nog kleiner kan worden door samen te werken.  
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right