Sitemenu

maandag 19 februari 2018
content-main-left

Nieuwsberichten over Maatschappij

16-02-2018
‘Er wordt veel onderzoek gedaan naar de samenstelling van voer om de uitstoot van CO2 en methaan te verlagen. Het is jammer dat veel mensen daar geen oog voor hebben en het liefst al het kwaad in de wereld toerekenen aan vlees.’ Dat stelt Jos Goebbels, voorzitter van de brancheorganisatie voor de vleesindustrie (COV) in een gesprek met Opinieblad Forum van VNO NCW.
07-02-2018
Filet d’Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen mag voortaan, naast vijf andere Vlaamse streekproducten, het Vlaams erkenningslabel STREEKPRODUCT.BE dragen.
02-01-2018
 · 1 reactie
De vakgroep Vleesveehouderij van LTO Nederland organiseert in januari drie ledenbijeenkomsten. Onder meer de fosfaatrechten, de aanpak van ibr en bvd en het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid komen aan de orde.
06-11-2017
Van de negen Nederlandse rundveerassen hebben vijf rassen een bedreigde populatiestatus.
01-11-2017
De verkoop van biologisch vlees in de supermarkt is in 2016 gestegen met 13,5 procent.
23-10-2017
In België zal op korte termijn een breed debat gevoerd gaan worden over dierwelzijn.
21-09-2017
In Vlaanderen is in 2016 bijna 41,5 miljoen kilo stikstof uit dierlijke mest verwerkt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right