Sitemenu

zondag 19 februari 2017
content-main-left

Nieuwsberichten over Politiek

13-02-2017
De Europese Commissie wil via een enquete nagaan hoe de Europese burgers denken over het landbouwbeleid.
07-12-2016
Het wetsvoorstel grondgebonden groei en de introductie van een fosfaatrechtenstelsel zijn via stemming in de Tweede Kamer aangenomen.
24-05-2016
Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zou zich volgens de staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, moeten ontwikkelen naar een Gemeenschappelijk Landbouw- en Voedselbeleid. Dit is zijn inzet bij de besprekingen in de informele Landbouwraad, die van 29 tot en met 31 mei plaatsvindt in Amsterdam en Eindhoven.
03-05-2016
‘Geen enkel vrijhandelsakkoord zal de Europese normen over consumentenbescherming, voedselveiligheid of milieubescherming verlagen.’ Dat heeft eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström gisteren nogmaals beklemtoond in een reactie op de door Greenpeace gelekte documenten over de onderhandelingen met de Verenigde Staten. 
29-02-2016
Nederland mag weldra rund- en kalfsvlees exporteren naar de Verenigde Staten. Dat is de uitkomst van een audit die in 2014 en 2015 door de VS is uitgevoerd. 
24-02-2016
De Europese boerenkoepel Copa-Cogeca is geen voorstander van een nieuw, Europees dierenwelzijnsplatform zoals Denemarken, Duitsland, Zweden en Nederland tijdens de jongste landbouwraad voorstelden. 
17-02-2016
 · 1 reactie
Tijdens de Europese landbouwraad van afgelopen maandag, de eerste onder Nederlands voorzitterschap, was dierenwelzijn een belangrijk topic op de agenda. Een standpuntnota van Nederland, Duitsland, Zweden en Denemarken was het uitgangspunt. 
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Warme sanering (14/02) In het actieplan voor de vleesveehouderij pleit de vakgroep vleesvee van de Belgische Boerenbond voor een vrijwillige warme sanering (opkoopregeling) om vraag en aanbod opnieuw in evenwicht te brengen. Maar een warme sanering zonder inlevering van de mestrechten is dweilen met de kraan open. Bent u het daarmee eens?
Ja
Neen
Geen mening
right