Sitemenu

woensdag 18 oktober 2017
content-main-left

Nieuwsberichten over Vleesvee

15-10-2017
 · 2 reacties
Van ’t Staverhul Cocinelle en Marly van Maris zijn in Zwolle uitgeroepen tot algemeen kampioenen witblauw. 
12-10-2017
Melkvee- en vleesveehouders kunnen de biestmelk van hun pas gekalfde koeien voortaan laten behandelen tegen de aanwezigheid van paratuberculosekiemen.
09-10-2017
Op de nationale limousinshow tijdens de Sommet de l’Elevage in Clermont-Ferrand pakten Garniture en Hourra de respectievelijke nationale titels bij de koeien en de stieren.
06-10-2017
Half september is een tweede geval van rundertuberculose opgespoord in de provincie Antwerpen.
29-09-2017
De vleesveebarometer evenaart in de eerste drie kwartalen van 2017 nagenoeg de lage rentabiliteit van 2012. Dat meldt Boerenbond.
28-09-2017
Componenten van appel kunnen vleesbederf door eiwitoxidatie mogelijk afremmen.
18-09-2017
Het septembernummer van Veeteeltvlees zal in Nederland wat later op de deurmat vallen.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorien. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right