Sitemenu

vrijdag 23 februari 2018
content-main-left

Nieuwsberichten over Voeding

07-02-2018
Het Amerikaanse voerconcern Cargill is een samenwerking gestart met het Ierse bedrijf Cainthus, dat werkt aan technologie die koeien kan herkennen aan de kop.
15-12-2017
Het Departement Landbouw en Visserij en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) organiseren in samenwerking met Inagro voor het tweede jaar op rij een cursus
07-12-2017
Op de Aanbevelende Rassenlijst voor 2018 zijn zeventien nieuwe maisrassen opgenomen. Zaaizaadveredelaar KWS is met zes rassen hofleverancier van de debutanten.
28-11-2017
Veehouder Hendrik Wesselink uit Zelhem verbouwt al drie jaar veldbonen.Dagelijks krijgen de koeien 1 kilo vermalen veldbonen, waardoor de aankoop van eiwitbronnen flink is gedaald.
23-11-2017
Voederbieten kunnen het jaarrond vervoederd worden, deels in verse toestand en deels als mengkuil met kuilmais of een ander droog voedermiddel.
22-11-2017
De teelt van veldbonen zit zowel in Nederland als in Vlaanderen in de lift. In 2016 nam het areaal veldbonen in Nederland met 60 hectare toe tot 420 hectare.
26-10-2017
 · 3 reacties
De boeuf bourguignon die tijdens de Nationale Vleesvee Manifestatie werd geserveerd, was afkomstig van Nederlandse Aberdeen Angus Stamboekkoeien.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right