Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

Uit de meest recente statistieken van Eurostat blijkt dat het aantal runderen in België in 2017 sterk is gedaald.

Een daling van 4.6% bracht het aantal runderen in België op iets meer dan 2,38 miljoen dieren. Daarmee is deze daling procentueel de grootste in de EU. 
De Europese veestapel is in december 2017 gemiddeld met 0,5% gedaald ten opzichte van december 2016. Andere landen met een sterke daling zijn Roemenië (-2,94%) en het land met de grootste rundveepopulatie, Frankrijk (-2,23%). In Nederland kromp de rundveestapel met 1,28% of 55.000 runderen.  
De daling van het aantal runderen in België geldt voor ongeveer alle leeftijdsgroepen en is het grootst bij de niet-melkgevende koeien (-8.42%).

Vooral in de groep niet-melkgevende koeien is de daling van aantal dieren het grootst aldus Eurostat
Vooral in de groep niet-melkgevende koeien is de daling van aantal dieren het grootst aldus Eurostat

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right