Sitemenu

maandag 23 juli 2018
content-main-left

Nieuws

Het Agrofront heeft na een uitgebreid ketenoverleg een pakket maatregelen voorgelegd aan federaal minister van landbouw Ducarme.

In dat pakket staan onder andere initiatieven om het vertrouwen van de consument en de producent in de slachthuizen te herstellen. Ook ondersteuning van promotie en export blijft noodzakelijk.

Tot slot staan er ook een aantal economische maatregelen vermeld, onder andere om de liquiditeit van de veehouders te verbeteren.
Een overzicht van de voorstellen leest u in de memo van het Agrofront.

 

 

Onder andere met gerichte promotie, ook richting horeca, wil de landbouworganisatie het consumentenvertrouwen herstellen
Onder andere met gerichte promotie, ook richting horeca, wil de landbouworganisatie het consumentenvertrouwen herstellen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right