Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

Na tien maanden bouwen zijn deze maand de eerste runderen in de nieuwe slachterij van Vion in Leeuwarden geslacht.

Vion heeft bijna 20 miljoen geïnvesteerd in de nieuwe slachterij die op termijn 2500 runderen per week moet gaan verwerken.

Waddenrund en biologisch vlees

De nieuwe slachterij heeft volgens Vion een belangrijke plaats in de bedrijfsstrategie rondom duurzame en regionale vleesproductie. Zo zullen onder meer de runderen uit het programma Waddenrund er worden geslacht. Die zijn afkomstig van 500 veehouders die de dieren minimaal 120 dagen per jaar laten weiden. De bedrijven mogen maximaal 25 kilometer landinwaarts liggen vanaf de kust van de Waddenzee. Ook wil Vion biologisch gehouden runderen gaan slachten in de nieuwe slachterij. In de nieuwe slachterij werken ongeveer 45 medewerkers.

Dieren voor het programma Waddenrund moeten minimaal 120 dagen weiden
Dieren voor het programma Waddenrund moeten minimaal 120 dagen weiden

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right