Sitemenu

maandag 23 juli 2018
content-main-left

Nieuws

Het Belgisch Voedselagentschap heeft de erkenning het slachthuis van Heist-op-den-Berg ingetrokken. Dat melden de Vlaamse kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen op hun voorpagina.

Op de laatste vrijdag van maart werden er voor het laatst runderen in het slachthuis geslacht. Maandag 2 april kreeg de zaakvoerder immers een aangetekend schrijven van het voedselagentschap dat meldt dat de erkenning van het slachthuis wordt ingetrokken.
Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) geeft aan dat er sinds 2015 tientallen pv’s zijn opgemaakt voor verschillende inbreuken, onder meer over de hygiëne, het onderhoud, de opleiding en de eigen intern kwaliteitscontrole. Een actieplan dat meer dan een half jaar geleden werd opgesteld, leverde geen verbetering op.
De zaakvoerder, Frederik Mortelmans, wil de intrekking van de vergunning met alle mogelijke juridische middelen aanvechten. Hij zwaait met een certificaat van een onafhankelijke keuringsorganisatie dat zou bevestigen dat het slachthuis correct werkt. Het bedrijf heeft nu de mogelijkheid om de intrekking aan te vechten bij de Raad van State.
De Groep Renmans is via een van zijn leveranciers, een afnemer van het slachthuis in Heist-op-den-Berg.

 

Onder andere door een gebrekkige hygiëne en interne controle heeft het FAVV de erkenning van het slachthuis in Heist-op-den-Berg ingetrokken
Onder andere door een gebrekkige hygiëne en interne controle heeft het FAVV de erkenning van het slachthuis in Heist-op-den-Berg ingetrokken

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right