Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

Na het recordbedrag van 2016 is de export van landbouwproducten uit de EU in 2017 opnieuw gestegen. De 28 landen van de Europese unie exporteerden samen landbouwproducten ter waarde van 137,9 miljard euro. Opnieuw is dit een stijging, ditmaal met 5,1%.

De Verenigde Staten blijven met een exportwaarde van 21,95 miljard euro de belangrijkste exportpartner van de EU. Dit jaar steeg de export van landbouwproducten richten de VS opnieuw met 5,9%. China, Zwitserland en Rusland volgen in het rijtje van belangrijkste exportpartners. Ondanks de moeilijke relatie met Rusland steeg de landbouwexport vanuit de EU met 15,9%. Ook de export naar een aantal Aziatische markten steeg sterk.

Meer import van rundvlees

Producten die in 2017 in exportwaarde stegen zijn wijn (+11,7%), melkpoeder (+26,2%), babyvoeding (+10,9%), dierenvoeding (+16,6%) en sterke dranken en likeuren (+5,3). De exportwaarde van Europees rundvlees - vers, gekoeld en diepgevroren- steeg met 17,9 procent tot 818 miljoen euro. Ook de exportwaarde voor levende dieren steeg met 8,7%. De importwaarde van rundsvlees daalde met 4,0 procent tot 1.682 miljoen euro. Beide waarden resulteerden in een handelsbalans van -864 miljoen euro.

De export van landbouwproducten uit de EU steeg in 2017 door naar 137,9 miljard euro
De export van landbouwproducten uit de EU steeg in 2017 door naar 137,9 miljard euro

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right