Sitemenu

dinsdag 24 april 2018
content-main-left

Nieuws

Het Olense bedrijf Vanlommel, actief in de kalverhouderij, blijkt vervallen vlees uitgevoerd te hebben naar Kosovo. Federaal voedselagentschap FAVV bevestigt echter dat het om een menselijke fout gaat en niet om fraude. 

Bij een grenscontrole tussen Albanië en Kosovo werd een levering van 20 ton vlees afkomstig van Vanlommel in beslag genomen. Van een kleine deel, ongeveer 1,5 ton, was de vervaldatum op het etiket overschreden. De etiketten waren wel correct opgesteld. Volgens commercieel directeur Johan Heylen was een menselijke vergissing de oorzaak van deze fout.

FAVV bevestigt vergissing

Na een grondig onderzoek trok het federaal voedselagentschap FAVV dezelfde conclusie. ‘Voor die zending waren er geen aanwijzingen voor een intentionele fraude, maar was er inderdaad sprake van een menselijke fout’, meldde het FAVV.

  

 

Ook kalverbedrijf Vanlommel kreeg te maken met een fraudemelding, maar het FAVV bevestigt dat een menselijke fout de oorzaak was van de inbeslagname van vlees in Kosovo
Ook kalverbedrijf Vanlommel kreeg te maken met een fraudemelding, maar het FAVV bevestigt dat een menselijke fout de oorzaak was van de inbeslagname van vlees in Kosovo

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right