Sitemenu

maandag 23 juli 2018
content-main-left

Nieuws

Het Olense bedrijf Vanlommel, actief in de kalverhouderij, blijkt vervallen vlees uitgevoerd te hebben naar Kosovo. Federaal voedselagentschap FAVV bevestigt echter dat het om een menselijke fout gaat en niet om fraude. 

Bij een grenscontrole tussen Albanië en Kosovo werd een levering van 20 ton vlees afkomstig van Vanlommel in beslag genomen. Van een kleine deel, ongeveer 1,5 ton, was de vervaldatum op het etiket overschreden. De etiketten waren wel correct opgesteld. Volgens commercieel directeur Johan Heylen was een menselijke vergissing de oorzaak van deze fout.

FAVV bevestigt vergissing

Na een grondig onderzoek trok het federaal voedselagentschap FAVV dezelfde conclusie. ‘Voor die zending waren er geen aanwijzingen voor een intentionele fraude, maar was er inderdaad sprake van een menselijke fout’, meldde het FAVV.

  

 

Ook kalverbedrijf Vanlommel kreeg te maken met een fraudemelding, maar het FAVV bevestigt dat een menselijke fout de oorzaak was van de inbeslagname van vlees in Kosovo
Ook kalverbedrijf Vanlommel kreeg te maken met een fraudemelding, maar het FAVV bevestigt dat een menselijke fout de oorzaak was van de inbeslagname van vlees in Kosovo

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right