Sitemenu

donderdag 13 december 2018
content-main-left

Nieuws

Na een uitgebreide testperiode heeft Belbeef een producentenportaal beschikbaar gesteld voor alle gecertificeerde veehouders. Met deze toepassing kunnen vleesveehouders het traject van hun runderen volgen in het Belbeef-traceringssysteem.

Voortaan is het mogelijk voor veehouders om na te gaan voor welke grootwarenhuisketens hun runderen in aanmerking komen. Ze kunnen ook nagaan waar de dieren geslacht, versneden en uiteindelijk verkocht zijn. Om het volledige traject van slacht tot verkoop te kunnen volgen, is het essentieel dat elke schakel gecertificeerd is voor Belbeef, dus ook de veehouder. Bovendien moet uiteindelijk ook het vlees onder het label 'Belbeef' verkocht worden. 

Beschikbaar via Belbeef-website

Met dit producentenportaal wil Belbeef een zo groot mogelijke transparantie aan veehouders geven. Belbeef-gecertificeerde veehouders kunnen aanloggen op het portaal, waarbij enkel de gegevens van de eigen dieren geconsulteerd kunnen worden. De vertrouwelijkheid van de gegevens en de privacy van de deelnemers blijft hierdoor continu gegarandeerd. 
Het producentenportaal is te vinden op de startpagina van de Belbeef-website. Vervolgens wordt gevraagd naar het beslagnummer en een e-mailadres. Als het betreffende e-mailadres in de Belbeef-databank gekoppeld staat aan het opgegeven beslagnummer, is het mogelijk om zelf een paswoord aan te maken waarmee men kan inloggen.

 

Veehouders gecertificeerd bij Belbeef kunnen voortaan het traject van hun runderen verder in de keten opvolgen
Veehouders gecertificeerd bij Belbeef kunnen voortaan het traject van hun runderen verder in de keten opvolgen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right