Sitemenu

woensdag 15 augustus 2018
content-main-left

Nieuws

Het vleesverwerkend bedrijf Veviba uit Bastenaken heeft midden april een nieuwe vergunning aangevraagd bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat meldt de Waalse landbouwminister René Collin.

Het FAVV heeft een maand de tijd om een besluit over deze vergunningsaanvraag te nemen. Pas dan kan Veviba de activiteiten hernemen. Ondertussen zoeken de twee crisismanagers, die aangesteld zijn door Sogepa de financiële arm van het Waals gewest, naar een nieuwe overnemer. Een dertigtal kandidaten zouden hiervoor zich hebben aangemeld. Voor eind mei zou ook hierin een beslissing worden verwacht.

Pas na de eventuele toekenning van een nieuwe vergunning kan Veviba haar activiteiten opnieuw starten in Bastenaken
Pas na de eventuele toekenning van een nieuwe vergunning kan Veviba haar activiteiten opnieuw starten in Bastenaken

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right