Sitemenu

dinsdag 24 april 2018
content-main-left

Nieuws

In de hoedanigheid van hun financiële tak Sogepa is het Waals gewest op zoek naar kandidaat-overnemers voor Veviba. Veviba, de Verbist-dochter in Bastenaken, is uitbater van de site in de Ardennen. Dat meldt het kabinet van Waals minister van Economie Pierre-Yves Jeholet.

De Waalse regering stelde eerder al een crisismanager van Sogepa aan bij het bedrijf. Deze zou nu belast zijn met de snelle verkoop. 

De kandidaat-overnemers krijgen tot woensdag middernacht de tijd om een niet-bindend bod uit te brengen, waarmee zij hun interesse kenbaar maken. Daarna worden alle kandidaturen onderzocht.

Leiding stap opzij

Hieruit blijkt dat de leiding van de groep Verbist ermee akkoord gaat om een stap opzij te zetten.
Volgens het kabinet van de Waalse minister van Landbouw Collin zou Veviba bovendien de lonen van volgende maand niet meer kunnen uitbetalen.

 

De Waalse overheid wil de verkoop snel afhandelen, kandidaten moeten zich vóór woensdag melden
De Waalse overheid wil de verkoop snel afhandelen, kandidaten moeten zich vóór woensdag melden

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right