Sitemenu

woensdag 21 augustus 2019
content-main-left

Nieuws

Boerenbond introduceert nieuw boekhoudpakket

10-01-2019  · 2 reacties

Tijdens Agriflanders stelt Boerenbond Focus voor, een nieuw boekhoudpakket. Focus is de opvolger van Tiber.

‘De versterking van de economie op land- en tuinbouwbedrijven is een van onze prioritaire actieterreinen’, verduidelijkt Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker de motivering om in een nieuw boekhoudpakket te investeren. 
Volgens Boerenbond zijn er drie kritische succesfactoren: gebruiksvriendelijkheid, een krachtige rekenmotor en het modulaire ontwerp.

Eenvoudig in gebruik

‘De laagdrempeligheid van de input bepaalt de nauwkeurigheid van de boekhouding’, verduidelijkt Guy Vandepoel, lid van het hoofdbestuur. ‘De motivatie om er dagelijks of wekelijks mee aan de slag te gaan, kan komen van de directe feedback die je krijgt als je er een recente factuur hebt ingestopt.’
Boerenbond wil het nieuwe boekhoudprogramma ook gaan koppelen met systemen van andere bedrijven en organisaties, onder andere met het elektronisch binnenhalen van gegevens. Tot slot kan de gebruiker ook zelf kiezen hoeveel detail hij wil zien.

Op internet

Nieuw is dat Focus voortaan op internet beschikbaar zal zijn, terwijl het oudere systeem nog op de computer bij de gebruiker draaide. Het systeem wordt momenteel nog getest in een gebruikersgroep.
De overgang van Tiber naar Focus zal voor de deelnemers makkelijk verlopen. Alle data die in Tiber ingebracht zijn, worden overgezet naar Focus. In 2019 blijft de prijs van Tiber dezelfde.

Focus, het nieuwe boekhoudprogramma van Boerenbond, is voortaan beschikbaar via internet, terwijl het oudere systeem nog op de computer bij de gebruiker draaide
Focus, het nieuwe boekhoudprogramma van Boerenbond, is voortaan beschikbaar via internet, terwijl het oudere systeem nog op de computer bij de gebruiker draaide
right