Sitemenu

dinsdag 18 juni 2019
content-main-left

Nieuws

Onder een massale belangstelling van ongeveer 250 vleesveehouders heeft het bestuur van de recent opgerichte producentenorganisatie vleesvee (POVV) haar ideeën en werking voorgesteld. Informatie delen en uitwisselen is het primaire doel.

De ruime zaal van restaurant Roosenberg in het Oost-Vlaamse Waasmunster was veel te klein voor de toevloed aan geïnteresseerde vleesveehouders. De infosessie zal nog een tweede keer moeten worden gehouden.

Prijzen vergelijken

Voorzitter Dries Timmerman informeerde over de opzet en het doel van de nieuwe organisatie. Daarnaast lichtten varkens- en pluimveehouder Karl Maes en vleesvee- en varkenshouder Kristof Defauw de meerwaarde van de bestaande producentenorganisatie varkens toe. Zo kwam ook een aantal concrete voorbeelden aan bod, onder andere over de aankoop van vaccins of de verkregen biggenprijs.

Ook de nieuwe POVV heeft al een aantal prijsvergelijkingen gemaakt op basis van facturen van de bestuursleden. Zo werden al prijsvergelijkingen voorgesteld voor de aankoop van afdekfolie, mazout en de verkoopprijs van runderen. Door het vergelijken van prijzen wil men de veehouder meer informatie geven en mogelijks een sterkere positie in de markt. De POVV gaf daarbij wel aan dat een prijs nooit het enige punt kan zijn om een aankoopbeslissing te nemen.

Meer informatie over de POVV is te lezen op haar website.

De ambitie van de nieuwe POVV is voornamelijk om prijzen te gaan vergelijken
De ambitie van de nieuwe POVV is voornamelijk om prijzen te gaan vergelijken

Ondertitel foto

Als het vergelijken van prijzen van medicijnen, een eerste ambitie is, dan wens ik alle veehouders veel geluk om nog een veearts te vinden die s nachts, s weekends , feestdag,... paraat zal staan om ze ter hulp te schieten...

Ondertitel

Beste Wouter, Het doel van de groep is om onderling prijzen gaan te vergelijken en dat van zo veel mogelijk producten. Dus ook van medicijnen. Maar, zoals ze zelf aangaven tijdens de bijeenkomst, is het natuurlijk niet de prijs van een medicijn die de doorslag geeft in de relatie met de de bedrijfsdierenarts. Zoals ze het zelf aangaven: "beter een goede dierenarts met duurdere medicijnen, dan een slechte met goedkope". Kortom, hun kunde en kennis is zeker zo belangrijk. mvg, Wim

Beste Wim, Ik viseer hier

Beste Wim, Ik viseer hier zeker de PO zeker niet en ben er zelfs grote voorstander van, maar de mensen die niet aanwezig waren op die bewuste vergadering krijgen door het artikel toch wel een vertekend beeld...
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right