Sitemenu

dinsdag 18 juni 2019
content-main-left

Nieuws

Tarieven Rendac opnieuw flink gestegen

28-02-2019  · 4 reacties

De tarieven van destructiebedrijf Rendac stijgen in Nederland dit jaar met gemiddeld 23 procent per dier. De nieuwe tarieven voor 2019 zijn goedgekeurd door het ministerie van LNV.

De verhoogde tarieven worden volgens Rendac veroorzaakt door een verrekening van tekorten die in 2015 en 2016 zijn ontstaan. Daarnaast doen ook hogere energie- en brandstofkosten een duit in het zakje. Ook verwacht Rendac dat de opbrengsten van eindproducten dalen.

40 euro per koe

De tarieven worden opgebouwd uit een stoptarief en een tarief per dier. Het stoptarief is dit jaar ongeveer 2 euro verhoogd naar € 20,56. Ook de tarieven per dier zijn flink verhoogd, zo zijn de kosten van een volwassen dier met 45% gestegen naar € 40,97. Ook de kosten van een kalf zijn met 45% gestegen, die komen nu op € 6,39 uit. Samen met het stoptarief betekent dit een gemiddelde stijging van 23% per dier.

De afgelopen jaren zijn de kosten telkens gestegen. De goedgekeurde tarieven gelden met terugwerkende kracht vanaf januari dit jaar.

Dit jaar zijn de afvoerkosten van een volwassen dier zo'n 45% hoger dan vorig jaar
Dit jaar zijn de afvoerkosten van een volwassen dier zo'n 45% hoger dan vorig jaar
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right