Sitemenu

zondag 18 augustus 2019
content-main-left

Nieuws

Ki-vader Harisson deed het goed in de jeugdreeksen op de jaarlijkse fokveedag te Geel. Maatschap Perenhof was het meest succesvol onder de inzenders.

Bij de jonge stieren had Boudewijn Geentjes uit Welchelderzande twee ijzers in het vuur: 8436 en 8437. De twee dieren tekenen voor dezelfde combinatie Harisson maal Indulgent. Nummer 8436 kreeg de voorkeur van de jury. Bij de oudere stieren was de kampioenstitel voor 5587 van ’t Selhuys (v. Sjaka-Zoeloe) van Ronny Van de Weyer uit Geel. Tijdens de rubriekskeuringen in het vrouwelijk vee zag het publiek dat de 1a-prijzen terecht netjes verdeeld werden onder de deelnemers. In de finales eiste Louis De Weerdt van Perenhof bvba echter de hoofdrol op. De fokker uit O.L.V. Waver behaalde drie kampioenstitels op drie. In de jongste categorie behaalde hij eindwinst met Veronica van Perenhof, een Harissontelg. Bij de oudere vaarzen was de kampioenstitel voor Kadie (v. Germinal) van de combinatie Perenhof bvba en Ann Gijsbrechts uit Merksplas.

Duel Geuns-De Weerdt

Bij de koeien was er een mooie eindstrijd tussen Nomie van Perenhof (v. Osborne) en Zwaluw van ’t Berkehof, eveneens van Osbornesignatuur en een fokproduct van Gustaaf Geuns uit Mol. De fijnheid in bespiering en het betere beenwerk van Nomie versus de kracht van Zwaluw speelden in het voordeel van Nomie. Even daarvoor had Nomie in de rubriekskeuring felle tegenstand gekend van Sibelle (v. Ajusté) van diezelfde Gustaaf Geens. De jury deed beroep op de arbiter om 1a en 1b toe te kennen. Ook hier haalden de betere rondingen en finesse van Nomie het op de hoogtemaat, de krachtige voorhand, de lengte en de goede rug van Sibelle.

Nomie van Perenhof, kampioene koeien
Nomie van Perenhof, kampioene koeien
right