Sitemenu

dinsdag 18 juni 2019
content-main-left

Nieuws

Met drie van de vijf gouden plakken was Erik van de Pol uit Waterlandkerkje de grootverdiener tijdens de witblauwkeuring regio Zuid-West in Sluis.

Bij de kalveren tot een half jaar was het zijn Vanessa van de Gouden Polder die de zegenreeks opende. De Attributdochter moest het in de strijd voor de titel Miss Toekomst afleggen tegen Feline 2 van de Grotewaard (v. Adajio) van maatschap Vonk uit Noordeloos, die eerder won bij de 7 tot 12 maanden oude vaarskalveren.

Bekenden op herhaling

Bij de pinken ouder dan een jaar won Van de Pol met Ursula van de Gouden Polder (v. Argan). In de categorie gekalfde vaarzen bleek stalgenote Tessa van de Gouden Polder (v. Adajio) de sterkste, nadat ze twee jaar geleden al nationaal kampioene werd.

Bij de oudere koeien ging de titel voor de derde keer op rij naar de in België geboren Ymelde (v. Magistrat) van Marc Versprille uit Groede.

Prijzen mooi verdeeld

Bij de stierkalveren werden de prijzen mooi verdeeld en was er geen sprake van een dominante fokstal, al showden de gebroeders Gijzels uit Aardenburg wel een imponerende bedrijfsgroep met tien stieren. In het individuele kampioenschap oudere stieren moesten ze het echter afleggen tegen Anthony van de Biezenhoeve (v. Imperial) van Frans Poissonnier uit Eede.

Bij de stieren van 7 tot 12 maanden ging de gouden plak naar Van Zwaanhof Vulcan (v. Specimen) van Walter Onderdonck uit Eede. Bij de jongste stieren bleek Kerel van de Tol (v. Clovis) van Michel de Smidt uit Eede de fraaiste.

Het kampioenstableau met v.l.n.r.: Ymelde, Tessa, Anthony, Ursula, Feline 2, Vulcan, Vanessa en Kerel
Het kampioenstableau met v.l.n.r.: Ymelde, Tessa, Anthony, Ursula, Feline 2, Vulcan, Vanessa en Kerel

mooie foto !!!!!!

Dankzij nationaal stamboek BWB,LTO ,CRdelta behoort binnen enkele jaren deze mooie foto tot het verleden
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right