Sitemenu

dinsdag 18 juni 2019
content-main-left

Nieuws

Prijzen mooi verdeeld bij verbeterd roodbont

19-10-2015  · 2 reacties

Met ruim 70 aanmeldingen verbrak verbeterd roodbont de eigen records wat deelname aan de nationale keuring betreft. De prijzen werden mooi verdeeld onder de inzenders, waarbij Daphne's Gravin de blikvanger bij de vrouwelijke dieren was.

De Graafdochter van Jaap en Marga van Breukelen uit Pesse verwees met haar fraaie bespiering en onderbil de ruimer ontwikkelde Van Volenbeek Lativa 31 (v. Noek) van Bert van Abeelen uit Drost naar de reservestek. De Tinusdochter van Gravin, Daphne's Tineke, won vanwege veel ontwikkeling en goed beengebruik bij de vrouwelijke dieren van één tot twee jaar.

Veerman sterk bij de jonge dieren

In de categorie vier tot acht maanden was het goud voor de ruim ontwikkelde en goed bespierde Melanie van Halfweg (v. Rambo) van Theo Veerman uit Zuidoostbeemster. Reservekampioene werd Alike 14 (v. Wolter) van Jan Wittingen uit het Gelderse Oosterwolde. Melanie schreef ook de titel Miss Toekomst op haar naam en versloeg daarvoor de rastypische kampioene bij de mini's Liselotte (v. Remco) van Johan van der Ven uit Wijk en Aalburg.

Ook bij de mannelijke dieren haalde Veerman de titel voor het jonge dier met de meeste potentie binnen met de breed bespierde Theodorus van Halfweg. De Rambozoon behaalde kort daarvoor het kampioenschap in de leeftijd van vijf tot twaalf maanden.

Algemeen kampioenschap evalueren

Theodorus versloeg voor de titel Mister Toekomst de kampioen bij de mini's de fraaitypische Henk (v. Wolter) van opnieuw Wittingen uit Oosterwolde. Bij de stieren tussen de één en twee jaar was de hoogste trede van het erepodium voor Gerrit van de Jacobushoeve (v. Gertinus) van opnieuw Van Abeelen.
Bij de oudere stieren was helaas maar één deelnemer de goed bevleesde Martin van de Zandkamp (v. Gertinus) van Teus van Laar uit Ermelo, die bij het betreden van de ring al meteen kampioen was. Omdat ook het algemeen kampioenschap naar een dier ouder dan twee jaar moest gaan, won Martin ook die titel. Deze spelregel verdient echter evaluatie, want er waren beslist jongere mannelijke dieren die de concurrentie met Martin aankonden.

Bekijk hier alle rubriekswinnaars en -winnaressen.

Het fraaie kampioensduo oudere koeien met links reservekampioene Van Volenbeek Lativa 31 en rechts kampioene Daphne’s Gravin
Het fraaie kampioensduo oudere koeien met links reservekampioene Van Volenbeek Lativa 31 en rechts kampioene Daphne’s Gravin
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right