Sitemenu

zondag 15 december 2019
content-main-left

Nieuws

De familie Van Belleghem veroverde twee nationale titels op de nationale witblauw keuring te Libramont. Ei zo na behaalden ze een derde titel.

In de finale bij de vaarzen rijfde de familie Van Belleghem uit Spy de nationale driekleur binnen met Emma de Somme (v. Grommit). Bij de oudere vaarzen en eerstekalfskoeien legden ze beslag op de eindoverwinning met Beautée van den Hondenlee (v. Grommit). Beautée - een fokproduct van de Vlaamse fokker Luc van Ceulebroeck uit Zwijnaarde -  imponeerde vanwege haar superioriteit in de breedte van het body en in het gewicht op 36 maanden van 968 kg. 968 kg op drie jaar, het is een zeldzaamheid.

Bij de zoogstellen echter zag de familie die met Beautée en haar Cabrikalf een ijzer in het vuur had liggen, de titel gaan naar Jointure de Sart (v. Attribut) van Roland Baudoin.

In de categorie koeien werd Lione du Coin (v. Imperial) van Frank Malleux en Jean-Marc Dony uit Braibant met unanimiteit bij de jury kampioen.

Bij de stieren tot slot was het Belgisch kampioenschap een prooi voor Demon de Way (v. Imperial) van Albert Romedenne en Catherine Cassart uit Thynes.

Een uitgebreidere verslaggeving is te lezen in het augustusnummer van VeeteeltVlees. Bekijk alvast de foto’s van de rubriekswinnaars en kampioenen: klik hier

De in gewicht imponerende, driejarige Beautée van den Hondenlee
De in gewicht imponerende, driejarige Beautée van den Hondenlee

discussies

Mooie keuring. Alleen spijtig dat er wederom slecht werd gecomuniceerd over het scheren. Dringend nood aan een duidelijke nota van het Waals Stamboek wat mag en wat niet mag in verband met het scheren. Momenteel worden de eigenaars van zeer mooie dieren steeds weer gedemotiveerd door eindeloze discussies. Eerst was het gewoon verbod op kort scheren nu blijkbaar ook weer op het aflijnen desondaks het gebruik van de correcte messensetten.
right