Sitemenu

maandag 19 februari 2018
content-main-left

Nieuws

Op de 33ste nationale herefordkeuring te Tenbury Wells (UK) veroverde de elf maanden oude Free Town Decree van Richard Bradstock uit Tarrington het algemeen kampioenschap.

Decree, (FT Decent x Mara Humorous) was voordien op haar elf maanden ook al uitgeroepen tot  kampioene bij de jonge vaarzen. ‘Een liefelijke vaars, harmonisch in de lichaamsbouw en zeer vrouwelijk. Decree zou in elk stamboekbedrijf een meerwaarde zijn,’ aldus het commentaar van Des Kelly uit Ballygawley.

Bij de oudere vaarzen was de titel voor Pulham Blossom 19 (v. Haven Hotspur) van P. en L. Vincent uit Coles Common. Kampioene bij de koeien werd de zesjarige Auckvale Lively 1058H  (v. Auckavale Broadside) van de familie Kemp uit St Helens.

Lewis sterk in de stieren

In de categorie jonge stieren werd Pulham Powerhouse (v. Yarram Unique F181) van P. en L. Vincent kampioen. Bij de stieren middengroep was de titel voor de achttien maanden oude Haven Northstar (v. Haven Kingpin) van de familie Lewis uit Dilwyn. Northstar werd ook algemeen kampioen stieren. De familie Lewis veroverde met Haven Lamborghini (v. Haven Cavalier) ook nog de titel bij de oudere stieren.

De 'lieflijke' Free Town Decree (FT Decent x Mara Humorous).
De 'lieflijke' Free Town Decree (FT Decent x Mara Humorous).

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right