Sitemenu

zondag 24 september 2017
content-main-left

Nieuws

Op de nationale keuring in het blonde d’Aquitaine ras in het Franse Sedan behaalde Granada (v. Ushuaia) het algemeen kampioenschap. Granada was in het voorjaar te Parijs al SIA kampioene 2017.

De koe die te Sedan 1208 kg op de bascule liet noteren is eigendom van maatschap Arsicaud uit Marens. Granada had - vergezeld van haar stierkalf uit vader Imposium - even voordien op de dag de nationale titel achter haar naam laten bijschrijven in de categorie zoogstellen. 

Nog vroeger op de dag was ze uitgeroepen tot beste fokkoe van de competitie vanwege haar beste combinatie van vruchtbaarheid en exterieur. Granada realiseerde een eerste kalving op 33 maanden en 4 kalvingen met een tussenkalftijd van 356 dagen.  Op exterieurvlak scoort de koe 85 punten voor algemeen voorkomen.

En Fatima du Moulin?

De Nederlandse Fatima du Moulin, de Tilburydochter van Johan Schilder uit Hoogwoud, stond er spik en span bij in de finale bij de volwassen koeien. Fatima stond zeker niet mis tussen de Franse sterkoeien. Ze mistte evenwel net wat hoogtemaat om de stevige concurrentie aan te kunnen.

Vandaag 9 september volgt het EK van de landengroepen.

De finalisten bij de volwassen koeien met als zesde van rechts, het nummer 324, Fatima du Moulin
De finalisten bij de volwassen koeien met als zesde van rechts, het nummer 324, Fatima du Moulin

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorien. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right