Sitemenu

maandag 19 februari 2018
content-main-left

Nieuws

In totaal hebben dit voorjaar 4 dieren (1 stier en 3 koeien) de excellent score van 90 punten of meer gekregen door Limousin Vereniging Nederland.

Carmorn Imp van Kees Hietberg uit Wijhe kreeg maar liefst 93 punten, de hoogste score ooit in Nederland voor een limousinstier. Carmorn Imp (Carmorn Dauphin x Healthmount Talon) kreeg in de bovenbalk een score van 94 punten voor ontwikkeling, 93 voor rastype, 93 voor bespiering en 93 voor beenwerk.

Naast Carmorn Imp werd bij de familie Hietberg ook de koe Edelweis (v. Utetamine LCO) met 90 punten ingeschreven met voor ontwikkeling 90 punten, voor type 91 punten, voor bespiering 89 punten en voor beenwerk 90 punten

Andere vrouwelijke excellenten

De twaalfjarige Rubendochter Antoinet van maatschap Bensink-Allersma uit Bunne kreeg eveneens 90 punten voor algemeen voorkomen. De koe die reeds tien kalveren heeft voortgebracht kreeg op onderdelen een score van 89 punten voor ontwikkeling, 91 punten voor type, 90 punten voor bespiering en 89 punten voor benen. Antoinet was eerder al benoemd tot preferente stammoeder omdat haar nakomelingen gemiddeld 86 punten voor exterieur scoren.

Ook bij Roland Kleine uit Almen werd er een koe excellent ingeschreven. Het gaat om Evelien met een score van 89 punten voor ontwikkeling, 90 voor type, 92 voor bespiering en 89 voor beenwerk. Evelien heeft bij 5 keer afkalvingen, 7 kalveren gebracht. Haar afstamming kent achtereenvolgens de Franse topstieren vader Parisien RREvs, grootvader Ionesco RRM, overgrootvader Dauphin RREm en dan Ferry RREvs.

Carmorn Imp (foto: Limousin Vereniging Nederland)
Carmorn Imp (foto: Limousin Vereniging Nederland)

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right