Sitemenu

zaterdag 16 december 2017
content-main-left

Nieuws

Met Beautée van den Hondelee en Iris van Daisel kreeg de Belgische nationale prijskamp witblauw ook een Vlaams tintje. 

Bij de zoogstellen trok Iris van Daisel (v. Ichor) met haar kalf 0675 van Daisel (v. Volcan) van Lieven Goddeeris uit Beerst en Guy Perin Grandhan aan het langste eind in de finale. 

Bij de vaarzen was het zegelint voor Beautée van den Hondelee (v. Grommit), in eigendom van Daniel, Damien en Charles Van Bellegem uit Spy en op Vlaamse bodem gefokt door witblauwfokker Luc van Ceulebroeck uit Zwijnaarde. 

Lionne du Coin 

Bij de koeien waren drie verschillende nummers te zien bij de keuze van de drie aangestelde juryleden. Met tussenkomst van het vierde jurylid eindigde Lionne du Coin (v. Imperial) van Mailleux en Dony uit Braibant met de Belgische driekleur om de borst. 
Eveneens een Imperialnazaat pakte de hoogste eer bij de stieren. Daar was de kampioenstitel voor Demon de Way van de familie Romedenn-Cassart uit Thynes. 
 
Een video met daarin de reekswinnaars en kampioenen is te vinden via de volgende link
 
 
Beautée van den Hondelee (v. Grommit), Belgisch nationaal kampioene witblauw bij de vaarzen
Beautée van den Hondelee (v. Grommit), Belgisch nationaal kampioene witblauw bij de vaarzen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De aanvraag van de beschermde geografische aanduiding (BGA) is de troef voor Belgische vleesveehouders om vlees van het Belgisch-witblauwrund te onderscheiden in de markt. Dat stellen de initiatiefnemers die recent de aanvraag indienden bij de Europese Unie. De verwachtingen van BGA zijn groot. Mocht de aanvraag worden goedgekeurd, welke gevolgen heeft dat volgens u voor de Belgische vleesveesector?
Een betere beeldvorming
Extra troef voor promotie
Een hogere vleesprijs
Geen gevolgen
right