Sitemenu

woensdag 21 augustus 2019
content-main-left

Nieuws

Het zag er bij aanvang van de finales op de nationale keuring in het blonde d’Aquitaine ras te Libramont naar uit dat de titels zouden verdeeld worden tussen de fokstallen ‘ de Blommerschothoeve’ van Carl Mintjens uit Oostmalle en ‘du Pahys’ van Jean-Pierre Marcourt uit Ouffet. Maar derden mochten finaal toch ook een graantje meepikken.  

Aan de nationale keuring te Libramont in het blonde d’Aquitaine ras namen 80 dieren deel. De man van de match was Carl Mintjens. Mintjens veroverde achtereenvolgens de nationale titels bij de oudere vaarzen met Linotte (v. Evian), bij de koeien met Linotte’s moeder Estaire (v. Vaillant) en bij de zoogstellen met Gupetia (v. Vaillant). De Blommerschothoeve presenteerde ook de beste fokkerijgroep. 

Jean-Pierre Marcourt legde beslag op de titel bij de jonge vaarzen met Maeva des Pahys (v. 1345 Joseph) en bij de jonge stieren met Lien des Pahys (v. Ionis).

Bij de stieren middengroep mocht Laureat du Frenaie (v. Voltaire) van Jean-Luc en Xavier Pierret uit Orgeo ook een driekleur omgorden.

in de categorie oudere stieren werd Imperial (v. Castel) van Luc de Bel uit Ruiselede en mede-eigenaar Peter De Brabander, kampioen. Imperial kreeg bovendien het predikaat ‘stier met de beste slachteigenschappen’. In het vrouwelijke vee ging dit predikaat naar Elyonne du Frenaie (v. Uvay) van de associatie Adam-Michel uit Libramont.

Bekijk de foto's van alle rubriekwinnaars. Klik hier

De rastypische kop van kampioenekoe Estaire (v. Vaillant)
De rastypische kop van kampioenekoe Estaire (v. Vaillant)
right