Sitemenu

vrijdag 20 juli 2018
content-main-left

Nieuws

Op het herefordbedrijf Horstinge zijn afgelopen week de herefordkoeien Horstinge Jindera en Horstinge Hester met de excellentstatus ingeschreven. Stamboekinspecteur Adri van Gent schreef beide koeien van Henk Kuipers en Sonja Oost uit het Drentse Achterste Erm in met 90 punten.

Drie generaties excellent

Horstinge Jindera (v.CCR 57 g Stamina ET 199s ) is tweevoudig nationaal kampioene en een dochter van Horstinge Hester (v. SMH Empire 23E ). Ook Hesters moeder Praesebro Babette (v.RMR 1 Pilot ) kreeg eerder al 90 punten. Daarmee zijn nu drie generaties van de koefamilie ingeschreven met 90 punten.  

Tweevoudig national kampioene Horstinge Jindera is nu excellent
Tweevoudig national kampioene Horstinge Jindera is nu excellent

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right