Sitemenu

dinsdag 21 november 2017
content-main-left

Nieuws

Op zaterdag 18 november wordt de bekende blonde d’Aquitaineveestapel van fokbedrijf De Roodheuvel geveild. De veiling start om 13.00 in Toldijk.

De veestapel komt onder de hamer vanwege het overlijden van eigenaar Dick Ruessink. Hij was een belangrijke pionier voor het blonde d’Aquitaineras in Nederland. Zo haalde hij de 1800 kg zware Franse kampioensstier Mars naar Nederland om dekdiensten ter verrichten. 

Trots op Roodheuvel Bolero

Ruessink fokte menig kampioenskoe en kampioensstier. Zelf was hij het meest trots op het fokken van de stier Roodheuvel Bolero (v. Ultra) die enkele malen gekroond werd tot Nederlands kampioen. In 2010 kreeg Ruessink voor zijn bijdrage de Blonde Award.

Onder de veilingnummers zitten zowel stieren als koeien. Op de site www.deroodheuvel.nl zijn de afstammingen te lezen van de veilingnummers.

Roodheuvel Bolero, gefotografeerd in 2009, behaalde meerdere titels
Roodheuvel Bolero, gefotografeerd in 2009, behaalde meerdere titels

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

NVM (25/10) De Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) verdient een breder publiek. De fraaie kampioenen en de ontspannen sfeer vormen een uitgelezen kans om de sector bij de burger en consument in een goed daglicht te zetten. De organisatie van de NVM zou er bij een volgende editie goed aan doen de consument naar het evenement te halen of met het evenement de consument op te zoeken.
Goed idee, NVM is een mooi uithangbord
Liever niet, de burger is toch kritisch
Twijfel nog
right