Sitemenu

woensdag 25 april 2018
content-main-left

Nieuws

Veterinaire voorwaarden NVM 2017

07-06-2017  · 3 reacties

De Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 oktober te Zwolle. De veterinaire deelnamevoorwaarden zijn aangescherpt.

De keuring is voor het eerst BVD-veilig. Hiermee wil de organisator - de Federatie Vleesveestamboeken Nederland - een belangrijk signaal afgeven ten opzichte van een BVD-vrije veestapel. De deelnemende dieren moeten van een BVD-vrij gecertificeerd bedrijf afkomstig zijn of moeten vooraf onderzocht zijn en geen virus drager zijn.

Deze regel geldt eveneens voor IBR, zoals reeds van toepassing voorgaande jaren.

Daarnaast dient het deelnemende bedrijf Lepto-gecertificeerd te zijn.

Speciaal blonde ras: Axonopathy-vrij

Het Blonde d’Aquitaine Stamboek Nederland heeft op advies van de fokadviescommissie de regelgeving voor axonopathy verder uitgebreid. De mannelijke dieren, ouder dan 6 maanden, die voor een  keuring worden ingeschreven mogen geen drager zijn van axonopathy. Zij zullen vooraf aan de keuring moeten zijn onderzocht en de uitslag aan het stamboek worden gemeld.

De keuring is voor het eerst BVD-veilig
De keuring is voor het eerst BVD-veilig

NVM2017

Wat verdienen we ermee zo wordt de fokker op kosten gejaagd . En zullen weinig dieren naar de keuring komen . Is dit het begin van het einde van NVM (dan kun je beter de keuring beter nu stoppen).

Ibr / bvd

Goed nieuws voor de GD en de dierenartsen. Waar we echt iets aan hebben is een verplichte landelijke aanpak ibr / bvd zoals al onze omringende landen. Dan ben je bezig met problemen op te lossen. Vandaag nog beginnen al het andere is kostprijsverhogend.

BVD NVM2017

Onze rundveestapel is IBR en Leptospirose vrij gecertificeerd. Wij vaccineren onze dieren tegen BVD, maar gaan er vanuit dat de Gezondheidsdienst voor Dieren icm veterinairen wel voor de deelnemers met een gezonde sponsoring komen aangaande de bijkomende kosten voor de onderzoeken voor deelname aan NVM2017

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De opslag van CO2 in graslandbodems wint aan belang in Nederland en Vlaanderen. LTO lobbyt voor een subsidieregeling voor het vastleggen van CO2 in de bodem. Boerenbond bestudeert het idee van een beheersovereenkomst klimaat waarin CO2-opslag een onderdeel zal zijn? Zou u aan de slag gaan met CO2-opslag in de beschikbare bodems van uw bedrijf?
Ja
Ja, maar alleen als het vergoed wordt
Neen
right