Sitemenu

woensdag 18 oktober 2017
content-main-left

Nieuws

Aankomende zaterdag zijn er tijdens de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) in Zwolle vierhonderd topdieren van negen rassen te zien.

'Zeven stamboeken houden er hun nationale show terwijl het Hereford- en het Angusstamboek er presentatiegroepen zullen tonen', zo vertelt Ed Neerincx, vicevoorzitter van de NVM. 'Het wordt echt een feestje met de top van elk ras.'

Ibr- en bvd-veilige keuring

Voor het eerst is de het een veilige keuring voor de dierziekten ibr, bvd en leptospirose. 'Vanaf volgend jaar is de bestrijding van bvd en ibr verplicht. We willen als sector daarbij niet achter lopen. Door nu al een dierziekte-veilige keuring te organiseren geven we een signaal af dat we de bestrijding ook echt serieus nemen', aldus Neerincx.

Vlees van angus

De NVM heeft dit jaar als thema Raszuiver, puur en gezond meegekregen. De keuring start om 09.00 en wordt gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. In de pauze wordt vlees van het ras angus geserveerd. De kampioenschappen starten om 14.00 uur.

Vierhonderd dieren van negen rassen tijdens NVM

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Vleessmoothie (08/09) Fleischerei Klassen in het Duitse Temmels brengt vanaf 1 oktober een smoothie met vlees op de markt. De vleesdrank bevat 19 procent vlees en veel verse groente. De vleesdrank is ideaal voor mensen die moeten herstellen omdat de eiwitten snel opneembaar zijn. Bijkomend voordeel is dat de benutting van de eiwitten tot twee keer beter is dan van een stuk vlees: met 50 gram vloeibaar vlees per dag is de eiwitbehoefte gedekt als daar nu 100 gram vlees voor nodig is. Een fles bevat slechts 200 calorien. Vooral vanuit de zorgsector en hulporganisaties blijkt er veel interesse voor de smoothie met vlees. Het vloeibare vlees is bovendien een jaar lang ongekoeld houdbaar. Wat denkt u ervan?
Mooie innovatie
Vind het maar niks
Weet het niet direct
right