Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

Aankomende zaterdag zijn er tijdens de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) in Zwolle vierhonderd topdieren van negen rassen te zien.

'Zeven stamboeken houden er hun nationale show terwijl het Hereford- en het Angusstamboek er presentatiegroepen zullen tonen', zo vertelt Ed Neerincx, vicevoorzitter van de NVM. 'Het wordt echt een feestje met de top van elk ras.'

Ibr- en bvd-veilige keuring

Voor het eerst is de het een veilige keuring voor de dierziekten ibr, bvd en leptospirose. 'Vanaf volgend jaar is de bestrijding van bvd en ibr verplicht. We willen als sector daarbij niet achter lopen. Door nu al een dierziekte-veilige keuring te organiseren geven we een signaal af dat we de bestrijding ook echt serieus nemen', aldus Neerincx.

Vlees van angus

De NVM heeft dit jaar als thema Raszuiver, puur en gezond meegekregen. De keuring start om 09.00 en wordt gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. In de pauze wordt vlees van het ras angus geserveerd. De kampioenschappen starten om 14.00 uur.

Vierhonderd dieren van negen rassen tijdens NVM

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right