Sitemenu

zaterdag 16 december 2017
content-main-left

Nieuws

Aankomende zaterdag zijn er tijdens de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) in Zwolle vierhonderd topdieren van negen rassen te zien.

'Zeven stamboeken houden er hun nationale show terwijl het Hereford- en het Angusstamboek er presentatiegroepen zullen tonen', zo vertelt Ed Neerincx, vicevoorzitter van de NVM. 'Het wordt echt een feestje met de top van elk ras.'

Ibr- en bvd-veilige keuring

Voor het eerst is de het een veilige keuring voor de dierziekten ibr, bvd en leptospirose. 'Vanaf volgend jaar is de bestrijding van bvd en ibr verplicht. We willen als sector daarbij niet achter lopen. Door nu al een dierziekte-veilige keuring te organiseren geven we een signaal af dat we de bestrijding ook echt serieus nemen', aldus Neerincx.

Vlees van angus

De NVM heeft dit jaar als thema Raszuiver, puur en gezond meegekregen. De keuring start om 09.00 en wordt gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. In de pauze wordt vlees van het ras angus geserveerd. De kampioenschappen starten om 14.00 uur.

Vierhonderd dieren van negen rassen tijdens NVM

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De aanvraag van de beschermde geografische aanduiding (BGA) is de troef voor Belgische vleesveehouders om vlees van het Belgisch-witblauwrund te onderscheiden in de markt. Dat stellen de initiatiefnemers die recent de aanvraag indienden bij de Europese Unie. De verwachtingen van BGA zijn groot. Mocht de aanvraag worden goedgekeurd, welke gevolgen heeft dat volgens u voor de Belgische vleesveesector?
Een betere beeldvorming
Extra troef voor promotie
Een hogere vleesprijs
Geen gevolgen
right