Sitemenu

zaterdag 16 februari 2019
content-main-left

Nieuws

De voorbije tien maanden kregen 91 dieren van het blonde d’Aquitaineras in Nederland een score 87 punten of meer voor algemeen voorkomen. 

Dat meldt het Blonde d’Aquitaine Stamboek. Sinds 1 augustus 2017 hebben de stamboekinspecteurs 483 dieren beoordeeld op 66 bedrijven. Twee dieren behaalden in die periode de excellentstatus, vier vaarzen werden met de score van AV 89 ingeschreven. 

Twee excellente dieren

Een van de nieuwe excellenten is Harielle du Moulin (v. Aleator), gefokt door Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel. Zij kreeg een score van 92 punten voor algemeen voorkomen.

Meer recent gaven de inspecteurs de stier BAC Idde (v. Dizier du Moulin), gefokt door Jan Staal in Ruinen en in eigendom van Harrie Tonnaer in IJsselsteyn, de excellentscore van 90 punten.

Vier vaarzen met 89 punten

Ook vier vaarzen werden de afgelopen tien maanden beoordeeld met 89 punten, de hoogst mogelijke score voor een vaars. Dit zijn Mercedes van de Woeste Hoeve (v. Arlequin) van Johan Schilder uit Hoogwoud, Lexia (v. Exon) van Henk Visscher uit Dalfsen, Mabel (v. BAC Herve) van Ed en Marjan Neerincx uit Elst en Laura (v. Bakersfield Geerte) van Wim en Marrie Bakker uit ’t Harde.

De complete lijst met alle dieren die zijn ingeschreven met 87 of meer voor algemeen voorkomen, staan vermeld in ‘Blonde’, het ledenblad van het Blonde d’Aquitaine Stamboek, van juni.

Harielle du Moulin is een van de twee nieuwe excellente blondes. Zij kreeg in december 2017 een score van AV 92
Harielle du Moulin is een van de twee nieuwe excellente blondes. Zij kreeg in december 2017 een score van AV 92

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right