Sitemenu

woensdag 15 augustus 2018
content-main-left

Nieuws

De komende nationale keuring Belgisch witblauw in Libramont, op zaterdag 28 juli,  kent veel aantrek bij vleesveehouders. De dertigste editie zal immers met 249 dieren in de catalogus een grotere deelname van dieren kennen dan de vorige editie. Dat zijn er 31 meer dan in 2017.

De toename van dieren is vooral te danken aan een hoger aantal bij de koeien, 79 in 2018 tegenover 53 in 2017. Vanuit Vlaanderen zijn 29 dieren, voornamelijk vaarzen, opgenomen in de prijskampcatalogus, negen minder in 2017.

De grootste deelname komt uit de provincies Luik en Namen, respectievelijk met 71 en 69 dieren.

Vier juryleden

Het jureren ligt in handen van vier juryleden. Vanuit Wallonië zijn dat Géry Van Isacker (Du Haut Arquennes), Jean-Marc Dony (Du Coin) en Benoît Demarcin (Du Bouchelet). Het Vlaamse jurylid voor deze editie is Stijn Veulemans (Van Het Bareelhof). Alexandre De Coene (D’Hannotelet) en Claude Jaymaert (Du Soleil) zijn door de organisatoren aangeduid als vervangend jurylid.

 

Op zaterdag 28 juli heeft al de 30e editie plaats van de nationale keuring Belgisch witblauw in Libramont
Op zaterdag 28 juli heeft al de 30e editie plaats van de nationale keuring Belgisch witblauw in Libramont

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right