Sitemenu

zaterdag 20 april 2019
content-main-left

Nieuws

Drie kampioenen uit drie eerste plaatsen op de regionale keuring Oosterkempen. Dat neemt witblauwfokker August Van De Perre mee richting Kasterlee. Ook Louis Adriaensen uit Retie behaalde drie maal een eerste plaats.

De complete en mooi bespierde Noceur-zoon, Livio, was daarbij de eerste uit de rij van drie voor August Van De Perre. Meteen volgde nummer twee voor de witblauwfokker uit Kasterlee. Attribut-dochter Beverly van de Driehoek haalde het in het kampioenschap bij de jongste vaarzen. Beverly toonde veel finesse in de bespiering en breedte in de voorhand. Tot slot won Van De Perre ook de titel bij de koeien. De jury koos immers voor Jolijn van de Driehoek (v. Attribut), een sterke, vlotte koe.

Opnieuw prijs voor Lore en Kiki

Bij de vaarzen van 12 tot 20 maanden oud won Babet van ’t Selhuys, de Bambin-dochter van Ronny Van De Weyer uit Geel. De jury zag in haar de meest complete van de rij.  
Lore de Mahoney was in Geel niet aan haar proefstuk toe. De Charmeur-dochter - gefokt door de Mahoney-stal - haalde eerder al titels in Wulpen en Erpe-Mere. De fijne en complete Lore bezorgde haar huidige eigenaar Tom Devaere uit Herselt de titel bij de oudere vaarzen.
Tot slot bevestigde ook een andere keuringscoryfee op deze regionale keuring. Kiki van Terbeck, in eigendom van Louis Adriaensen en Roggen-Schotsmans LV, stond er opnieuw goed bij. Kiki won het kampioenschap bij de gekalfde vaarzen.

Bekijk de foto’s van alle kampioenen. Klik hier

 

Alle kampioenen op een rij (v.l.n.r.): Jolijn, Kiki, Lore, Babet, Beverly en Livio
Alle kampioenen op een rij (v.l.n.r.): Jolijn, Kiki, Lore, Babet, Beverly en Livio

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right