Sitemenu

woensdag 19 september 2018
content-main-left

Nieuws

Ieder jaar berekent fokkerijorganisatie CRV, op basis van de bedrijfsinspectiegegevens, de nieuwe exterieurindexen voor limousinstieren. 

Faluron, oud-winnaar op de NVM, is de koploper in deze publicatie. De nieuwkomer met de hoogste fokwaarde is de Carnotzoon Hamlet, gefokt door Roland Kleine uit Almen, met een totaalindex van 108. In de lineaire beoordeling scoort Hamlet de volgende fokwaarden: inhoud voorhand 111, schoftbreedte 108, rugbreedte 105 en bekkenbreedte 107.

Vader en zoon samen nieuwkomer

Ook twee Franse ki-stieren kregen een Nederlandse fokwaarde, namelijk On-Dit en Bavardage. On-Dit is als stiervader in Frankrijk veel gebruikt en scoort nu ook een Nederlandse fokwaarde van 103. De hoogste lineaire onderdelen zijn: kruisligging (107) en lengte en breedte van het bekken (104). Bavardage is een zoon van On-Dit. Hij scoort een totaalindex van 105 en op de lineaire onderdelen: 106 kruisligging en 105 lengte en breedte van het bekken 105. Dat is iets beter dan zijn vader.

De volledige lijst met fokwaarden zijn terug te vinden op de website van de Limousin Vereniging Nederland
De fokwaarden van ki-stieren met Franse nakomelingen staan op de website van het Franse Institut de l’Elevage.

Faluron, oud-winnaar op de NVM, is de koploper in deze recente publicatie van fokwaarden
Faluron, oud-winnaar op de NVM, is de koploper in deze recente publicatie van fokwaarden

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right