Sitemenu

dinsdag 16 juli 2019
content-main-left

Nieuws

Franse limousinveiling in Lanaud start goed

20-11-2018  · 4 reacties

Ondanks de moeilijkheden in de vleessector beschouwen de organisatoren de eerste veiling van het opfokstation voor stieren van het Limousinras in het Franse Lanaud als een succes. De reeks stieren was van hoog niveau, een jonge stier werd verkocht voor een topbedrag van 12.100 euro.

Zoals gewoonlijk was er een ruime keuze aan verschillende bloedlijnen.

In totaal werden 144 kalveren te koop aangeboden (69 RJ, 74 Espoirs), afkomstig van 110 bedrijven.Onder deze kalveren waren er ook vier jonge, genetisch hoornloze stierkalveren.  

Krachtig stierkalf richting België

De veiling opende traditioneel met de categorie ‘Espoirs’. Van deze groep vond uiteindelijk 77 procent een nieuwe eigenaar, goed voor een gemiddelde prijs van 2.939 euro.

Negentien kalveren werden aan een buitenlands bedrijf verkocht, waaronder ook Belgische bedrijven. De hoogste prijs werd geboden voor de jonge Nino, een zoon van Igor RCV. Deze stier van het mixte-type, die zich bijzonder krachtig toonde in de rug en de achterhand, werd voor een bedrag van 5.500 euro verkocht.

Ook drie andere Espoirs topten af op een verkoopprijs van 4.000 euro en meer. Onder hen ook NAZ, een krachtig kalf met volume en diepte. NAZ verhuist naar een Belgisch bedrijf.

Veilingtopper van 12.100 euro

Een dag later maakte de dieren met label RJ hun opwachting. Uit deze groep werden 68 van de 69 kalveren verkocht, goed voor een gemiddelde verkoopprijs van 4.725 euro.

Hier was Ninja de absolute veilingtopper. Deze zoon van Jipsy RJ uit Jovalie TA PS haalde een verkoopprijs van 12.100 euro. Ninja werd omschreven als een krachtige stier met volume, lengte, diepte en een ruim bekken. Ook voor drie andere kalveren werd meer dan 10.000 euro geboden.

Een volgende veiling van het opfokstation in het Franse Lanaud heeft plaats op 9 en 10 januari 2019. 

Ninja, een zoon van Jipsy RJ, haalde een verkoopprijs van 12.100 euro
Ninja, een zoon van Jipsy RJ, haalde een verkoopprijs van 12.100 euro

Franse blondeveiling in Lanaud start goed

Gaat het nu over Limousin of Blonde? lijkt me dat de titel verkeerd is?

veiling

Beste, Dank voor het scherpe oog, natuurlijk gaat het over het Limousin opfokstation van Lanaud. We corrigeren het. Wim
right