Sitemenu

zondag 18 februari 2018
content-main-left

Nieuws

De eerste stierenveiling van 2018 van het opfokstation van Ciney kende een goed gemiddelde qua prijzen. Twaalf van de dertien aangeboden stieren werden verkocht, vier stieren vertrokken naar het buitenland. Het gemiddelde van de veiling lag met 4083 euro meer dan 200 euro hoger dan de veiling van september.

Ki-station Fabroca haalde met 7600 euro stevig de portefeuille boven voor 4426 de Waret l’Evèque. Deze zoon van Cactus du Moligna uit een dochter van Circus de Waret l’Evèque woog op 13 maanden 560 kg bij 124 cm en haalde in het opfokstation een dagelijkse groei van 1,488 kg. Onder de aangeboden stieren waren ook enkele bekende bloedlijnen terug te vinden. Zo heeft Massif du Grand Doyer (Horace x Germinal) Luronne de Fooz als moeder. Luronne is de volle zus van BBG-stier Machinal de Fooz. Massif werd uiteindelijk verkocht voor 5000 euro.

Cactuszoon, 4426 de Waret l’Evèque, verandert van eigenaar voor een bedrag van 7600 euro
Cactuszoon, 4426 de Waret l’Evèque, verandert van eigenaar voor een bedrag van 7600 euro

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Tijdens het vleesveecongres in Oudenaarde en Lummen werd meermaals gesteld dat het Belgisch rundvlees meer een eigen verhaal moet hebben. Daarbij kunnen de vleesveehouders ook zelf ambassadeur zijn voor hun product. De invulling hiervan kan op diverse manieren, zo werd aangetoond tijdens het vleesveecongres. Maar hoe zou u het invullen?
De afzet zelf in handen nemen richting slagers en winkels
Opzetten van een eigen hoeveslagerij
Deelname aan een producentenorganisatie
De deuren van mijn bedrijf regelmatig openzetten voor bezoek
Promotie is een taak voor de VLAM
right