Sitemenu

zaterdag 16 februari 2019
content-main-left

Nieuws

Voor de 28e maal werd in het Britse Carlisle de jaarlijkse voorjaarsshow en veiling voor British Blue georganiseerd. Twee stieren, Almeley Kendrick et en Solway View Levi, zetten het prijsrecord van deze editie op £10.500 of net geen 12.000 euro.

Tijdens de jaarlijkse voorjaarsveiling werden uiteindelijk 26 oudere stieren verkocht voor gemiddeld 5743 euro, 18 jonge stieren brachten gemiddeld 5323 euro op. Tijdens de veiling werden ook nog een twintig vrouwelijke dieren geveild.

Hoogste prijs voor beste groeier

Almeley Kendrick is een bijna drie oude stier en halfbroer van Pinnacle Hero, de Royal Welsh-kampioen van 2017. Hij veranderde voor 10.5000 pond van eigenaar. Dezelfde prijs werd betaald voor Solway View Levi, een zoon van Solway View Firecracker. Deze stier wordt twee jaar in oktober en is met zijn 400 dagen-groeicijfers bij de beste 5 procent van het ras. 
Een dag voor de veiling wees de jury de stier Stonebyres Minstrel van Blair en Shona Comrie aan als algemeen kampioen. De stier werd een dag later echter niet verkocht tijdens de veiling.

 

Solway View Levi, een zoon van Solway View Firecracker, werd verkocht voor net geen 12.000 euro
Solway View Levi, een zoon van Solway View Firecracker, werd verkocht voor net geen 12.000 euro

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right