Sitemenu

woensdag 15 augustus 2018
content-main-left

Nieuws

Recent heeft het project Bewust Natuurlijk Luxe nieuwe fokwaarden voor binnenbekkenmaten gepubliceerd. Aan deze fokwaardenschatting zijn gegevens van zo’n 1500 metingen toegevoegd.

Het project meldt dat voor Belgisch witblauw er 356 stieren zijn met een positieve fokwaarden voor bekkenhoogte. Bij verbeterd roodbont gaat het over 192 stieren waarmee naar een ruimer bekken gefokt kan worden.

Bewust Natuurlijk Luxe geeft in Nederland uitvoering aan het plan van aanpak ‘naar meer natuurlijke geboorten’. Dit plan is voorgelegd aan de politieke verantwoordelijken en opgesteld door het Belgisch witblauw stamboek, het stamboek Verbeterd Roodbont en LTO Nederland vakgroep Vleesveehouderij.

Nieuwe fokwaarden voor binnenbekkenmaten

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right