Sitemenu

zaterdag 16 februari 2019
content-main-left

Nieuws

Op Agribex in 2019 krijgen de veehouderij en de fokkerij – onder de naam #Welovelivestock – een prominente plaats. De organisator van het veehouderij-gedeelte, Algemene veeprijskampen vzw, en Fedagrim hebben dat samen afgesproken.

‘Het veeteeltgebeuren op Agribex zal er in 2019 helemaal anders uitzien’, vertelt organisator Ignace Lootvoet. ‘Onder de nieuwe benaming #Welovelivestock staan innovatie, informatie en beleving centraal. #Welovelivestock wil voortaan de referentie zijn voor het veegebeuren in een regio van 300 km rondom Brussel.’

'Samen met onze jarenlange trouwe partner Fedagrim gingen we aan de schrijftafel zitten om van de veeteelt op Agribex een nog grotere publiekstrekker te maken’, zegt Jean Devillers, voorzitter van de vzw Algemene veeprijskampen.

Veehouderij centraal

Een van de geplande vernieuwingen is dat in een Innovation & Startup Village innovatieve projecten de kans krijgen om zich voor te stellen aan het publiek. In dat kader staat ook een Innovation Award op de planning.

‘De tentoonstelling met dieren willen we een extra professionele en aantrekkelijke uitstraling geven’, geeft Lootvoet aan. ‘Centraal komt de Livestock Bar, waar exposanten en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en waar non-stop leerrijke infosessies plaatsvinden. Onze Belgische topgenetica zal tijdens prijskampen afwisselend schitteren naast tal van verrassende demosessies.’

Samen met de stamboeken zal bekeken worden hoe de prijskampen actueler, moderner en attractiever kunnen worden gemaakt.

#Welovelocal richt zich op consument

Brussels Livestock Show komt in 2019 nog met een extra initiatief: #Welovelocal wordt een beurs-in-de-beurs rond de korte keten. ‘Ruim een miljoen mensen bevinden zich op wandel- of metroafstand van Brussels Expo. Op #Welovelocal kunnen landbouwbedrijven hun producten vermarkten. Maar we gaan hen ook informeren over mogelijkheden, tendensen, leveranciers enzovoort’, aldus Ignace Lootvoet.

‘Veertig jaar lang was Brussels Livestock Show de belangrijkste exposant op ons landbouwsalon. We kunnen ons helemaal vinden in het ambitieuze, maar realistische plan dat we samen voorstellen’, zegt Johan Colpaert, voorzitter van Fedagrim.

Ook in 2019 heeft een nationale keuring voor Belgisch witblauw plaats tijdens Agribex. De opzet van de keuring wordt wel nog bekeken
Ook in 2019 heeft een nationale keuring voor Belgisch witblauw plaats tijdens Agribex. De opzet van de keuring wordt wel nog bekeken

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right