Sitemenu

woensdag 21 november 2018
content-main-left

Nieuws

Op de algemene ledenvergadering van het Nederlands Piemontese Stamboek heeft de voorzitter Ad van Vught een Delfts blauw bord uitgereikt aan Guit Teerling voor zijn excellente koe Tosca. Stamboekinspecteur Job Vlastuin beoordeelde Tosca tijdens zijn inspectieronde met 90 punten voor algemeen voorkomen.

Het voorbije werkjaar bezocht inspecteur Vlastuin 21 bedrijven en beoordeelde hij 116 dieren. Een koe kreeg daarbij de hoogste score van 90 punten voor algemeen voorkomen. De twaalfjarige Tosca is een dochter van Lennard, een Nederlandse gefokte en excellente stier, uit een dochter van Plantano. De koe van Guit Teerling kreeg in januari 2018 een beoordeling van 88 punten voor ontwikkeling, 89 voor rastype, 90 voor bespiering, 92 voor benen en 90 punten voor algemeen voorkomen.

Preferente stammoeders

Daarnaast heeft het Nederlands Piemontese Stamboek ook drie koeien aangeduid als preferente stammoeders. De Clintondochter Marian van Jan Nijhof is een van hen. De twaalfjarige koe heeft 85 punten voor exterieur en is voortaan preferente stammoeder met twee sterren.
Dat laatste geldt ook voor Molenzicht Maddy (v. Omero) van Van Vught Veebedrijf. Deze elf jaar oude koe was al preferent, maar krijgt nu twee sterren omwille van de beoordeling van haar nakomelingen. De laatste koe in de rij van drie is Linde. De twaalf jaar oude koe van Van de Sande-van Dijk vof is voortaan preferente stammoeder met een ster.

De twaalfjarige Tosca van Guit Teerling kreeg in januari 2018 een beoordeling van 90 punten voor algemeen voorkomen
De twaalfjarige Tosca van Guit Teerling kreeg in januari 2018 een beoordeling van 90 punten voor algemeen voorkomen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Op elke vleesveebedrijf worden nagenoeg dagelijks fokkerijkeuzes gemaakt? Maar waardoor laat u zich leiden in de fokkerijkeuzes voor uw veestapel?
keuringsuitslagen
fokwaarden
eigen inzichten/ervaringen
advies/ervaringen van anderen
right