Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

Tijdens de limousinveiling van France Limousin Selection in Lanaud zijn het voorbije werkjaar verschillende records gesneuveld. Zo werd 91,5% van de aangeboden dieren verkocht, een sterke stijging tegenover de campagne 2016-2017 (86%).

In de groep van de ‘Espoirs’ werd 84% van de aangeboden dieren verkocht en dit voor een gemiddelde prijs van 3155 euro, 147 euro meer dan de vorige campagne.
De vooruitgang bij de groep ‘RJ’ is nog groter. Daar steeg de gemiddelde prijs van de verkochte dieren (99%) zelfs met meer dan 400 euro.
De hoogste prijs voor een verkocht dier overschreed met een verkoopprijs van 21.100 euro zelfs de grens van 20.000 euro. 

Alle aangeboden vaarzen verkocht

Tot slot werden in deze campagne voor de tweede keer vaarzen te koop aangeboden. Ook dit jaar werden alle aangeboden vaarzen verkocht. De gemiddelde prijs lag dit jaar met 3974 euro zelfs 23% hoger dan vorig jaar.
De eerstvolgende veiling, de eerste van de nieuwe campagne, is gepland op 14 en 15 november 2018.

 

Recordjaar voor limousinveiling in Lanaud

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right