Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

Twee Attribut-telgen kwamen uit de verf op de zonovergoten provinciale prijskamp in het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem.

Bij de oudere koeien won de fraai bevleesde Ida de la Ferme des Croix van Hugo De Smet uit Oordegem.
Bij de jongste vaarzen was Magda de Mahoney van Jeroen Schoriels uit Herfelingen en Joris Lefebvre uit Nukerke kampioen. 

Koninginne op de troon

De kampioenschappen in Sint-Lievens-Houtem werden in een ijltempo afgewerkt. Bedrijfsgroepen kwamen in het verkorte programma van de prijskamp met 115 deelnemers niet meer voor. 
De sfeer kreeg er niet onder te lijden. Onder luid gejuich hijste Koninginne van de Paddenhoeve zich op de troon, een Ordochter van Freddy Van Liedekerke uit Herzele. Uit dezelfde fokstal was ook de kampioen oudere stieren afkomstig. Koko C.A. van de Paddenhoeve (v. Orval), inmiddels eigen aan Hedwig Redant, scoorde de kampioenstitel. 

Superieure stier Manchester

Bij de jonge stieren was Manchester van 't Manhovebos (v. Joujou) superieur. De stier van Yvan Deschuyteneer uit Bever pakte het kampioenslint mee naar huis. 

Kampioenen van links naar rechts: Koko C.A. van de Paddenhoeve (v. Orval), Manchester van 't Manhovebos (v. Joujou), Ida de la Ferme des Croix (v. Attribut), Koninginne van de Paddenhoeve (v. Or) en Magda de Mahoney (v. Attribut)
Kampioenen van links naar rechts: Koko C.A. van de Paddenhoeve (v. Orval), Manchester van 't Manhovebos (v. Joujou), Ida de la Ferme des Croix (v. Attribut), Koninginne van de Paddenhoeve (v. Or) en Magda de Mahoney (v. Attribut)

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right