Sitemenu

dinsdag 25 februari 2020
content-main-left

Nieuws

Van Mierlo sterk in Geffen

03-09-2018  · 2 reacties

Met vier dieren hadden Hendrik en Edwin van Mierlo uit Someren meer dan de helft van de veestapel meegenomen naar de regionale fokveedag in Geffen.

De Belgisch Witblauwfokkers uit Someren waren met hun kwartet erg succesvol en grossierden in de prijzen. Zo prezen de juryleden Van Boszicht Tommie, een uiterst complete en bevleesde Hazardzoon. Tommie werd kampioen oude stieren en kreeg ook de titel Mr. Toekomst. Stalgenote Van Boszicht Julien (v. Embleme) werd geroemd om haar sterke achterhand en goede stap en werd kampioene bij de pinken.

Kritisch op beenwerk 

Dieren die iets mankeerden aan het beenwerk hadden het niet gemakkelijk in Geffen. De Vlaamse juryleden Hans Vermote en Ruben Vereecke kenden geen pardon wanneer een dier overkoot stond of minder sterk stapten. Met het beenwerk van Charlotte (v. Idefix) van de familie Steenbreker zat het wel goed. De luxe Charlotte werd kampioen bij de vaarskalveren en kreeg ook de titel Miss Toekomst. Allure van het Waterland (v. Ultimo) van Bart Hoogeveen uit Dreumel kreeg de reservetitel bij de vaarskalveren. Avicci van het Broek (v. Lennie) van Frans en Frank van Hest uit Moergestel greep de titel bij stierkalveren. Vanwege de fraaie achterhand en mooie conditie ging Appolo van de Biezen (v. Jet-Set) van de familie Van Erp uit Aarle Rixtel naar huis met het kampioenschap bij de jonge stieren.

Hazard levert meerdere kampioenen 

Het vele vlees in de voorhand en de lengte van Carolien 47 (v. Hazard) van Mark Hunnekens uit Grashoek werd beloond met de titel bij de jonge vaarzen. De stier Hazard leverde meerdere kampioenen in Geffen en zag ook zijn dochter Prada van het Waterland van Hoogeveen winnen bij de oude vaarzen. Ze mocht ook de prijs meenemen voor het beste Nederlands gefokte dier. Indruk maakte ook de laatste kampioenskeuring met de oudere koeien. De massaliteit en het betere beenwerk zorgde er voor dat Polka van het Broek van Van Hest de titel op eiste.

Els Korsten maakte foto's van de kampioenen. Klik hier om de fotoserie te bekijken.

 

De complete Van Boszicht Julien (v. Embleme) wint kampioenschap pinken in Geffe
De complete Van Boszicht Julien (v. Embleme) wint kampioenschap pinken in Geffe
right