Sitemenu

donderdag 20 september 2018
content-main-left

Nieuws

‘Het doel van de fokkerij bepaalt wat een goede blonde d’Aquitaine is.’ Dat is de conclusie van Ed Neerincx als dagvoorzitter op het recente symposium ‘Met goede Blondes boer je beter!’. 

Het Nederlandse blonde d’Aquitainestamboek mocht op het symposium op de Land- en Tuinbouwbeurs in Rijssen ruim honderd bezoekers verwelkomen. 

Verschillende ideale blondes

De aftrap werd gegeven door Toine van den Broek. Voor de ketenmanager van Bief Select is een goede blonde d’Aquitaine een stier die rond de 18 tot 20 maanden een perfect stukje vlees levert voor de keten van Bief Select.

Een geheel andere blonde is het ideaalbeeld voor fokker Jan Eggerink. Zijn uitgangspunt is een grote en lange koe die makkelijk kalft en later veel kilo’s kan maken. Ontwikkeling is de hoofdmoot in de fokkerij van Eggerink.  

Tot slot name fokker Marcel Gerritsen de toehoorders mee in zijn visie naar raskwaliteit en de potentie van de dieren om veel vlees te kunnen brengen. Fijnheid en rastype waren de kernwoorden van Gerritsen.

 

Dagvoorzitter Ed Neerincx introduceert de sprekers Toine van den Broek, Jan Eggerink en Marcel Gerritsen
Dagvoorzitter Ed Neerincx introduceert de sprekers Toine van den Broek, Jan Eggerink en Marcel Gerritsen

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

De voorbije maanden sloten een aantal slachthuizen in Vlaanderen de deuren, al dan niet definitief. Het aanbod van slachthuizen in Belgie wordt daardoor kleiner. Een project, gecoordineerd door BioForum Vlaanderen, onderzoekt momenteel de haalbaarheid van een mobiel slachthuis waarbij dieren op het bedrijf worden geslacht. In eerste fase is het project vooral gericht op pluimvee, maar ook voor runderen zijn er reeds diverse initiatieven werkzaam elders in Europa. Zou u mobiel slachten op het bedrijf overwegen?
Ja
Neen
right