Sitemenu

woensdag 22 januari 2020
content-main-left

Nieuws

Vlaamse blondes aan het feest in Libramont

09-08-2018  · 2 reacties

Een delegatie van een twintigtal dieren en enkele fokkers nam eind juli deel aan de blonde d’Aquitainekeuring tijdens de landbouwbeurs van Libramont. Vier kampioenstitels brachten ze weer mee naar Vlaanderen.

Voor Jan en Emma Laurijssen uit Rijkevorsel was er een succesvol wederoptreden in Libramont. Hun Jambon, een zoon van Dustin, bevestigde zijn status en won het kampioenschap bij de oudere stieren. Jambon won eerder in Frankrijk al een titel. Ook stalgenote Lies, een jonge dochter van Ecusson en goed voor 881 kg en een hoogtemaat van 154 cm, won haar kampioenschap bij de jonge koeien (espoirs).

Winst voor zware Gupetia

Twee nakomelingen van de blonde d’Aquitainestier Vaillant zorgden voor twee kampioenstitels voor Carl Mintjens uit Oostmalle. Vaillant won zelf in 2008 een titel in Libramont. Bij de koeien was er winst voor Java, een koe van 982 kg en 152 cm. Stalgenote Gupetia won bij de koeien met kalf en toonde zich bijzonder machtig met een gewicht van 1112 kg. Gupetia won ook de titel als koe met de beste slachtkwaliteiten.
Naast de vier kampioenen was er ook nog rubriekswinst bij de koeien voor Espace (v. Scout) van Carl Mintjens. Tot slot maakte ook Kristof Bellens uit Grimbergen een succesvol debuut in Libramont. Zijn Lovelie (v. Hionis) won bij haar rubriek bij de koeien met kalf, stalgenoot Lereve (v. Fripon) deed hetzelfde bij de stieren.

Meer foto's, klik hier.

De twee kampioenen van de familie Laurijssen in Libramont (foto: Stefanie Janssen)
De twee kampioenen van de familie Laurijssen in Libramont (foto: Stefanie Janssen)
right