Sitemenu

maandag 20 mei 2019
content-main-left

Nieuws

Begin februari is tijdens een verkoop van angus-stieren in het Amerikaanse North Dakota opnieuw een wereldrecord verpulverd. SAV America 8018 werd er tijdens de jaarlijkse verkoop van Schaff Angus Valley verkocht voor 1.510.000 Amerikaanse dollar.

SAV America 8018, een zoon van SAV President, verbreekt niet alleen het prijsrecord, ook zijn 205 dagengewicht van 1107 pounds (502 kg) is een ‘all-time’ bedrijfsrecord. SAV America stamt ook af van SAV Madame Pride, een koe waarvan de genetica al meer dan 5,5 miljoen dollar opleverde. 

Vriend van Trump

De angus-stier wordt onderdeel van het fokprogramma van Herbster Angus Farms. Het bedrijf verwerft met de aankoop 80 procent van de rechten van de stier. Eigenaar van Herbster Angus Farms is Charles W. Herbster, een republikeinse donor en zakenman en voorzitter van het adviescomité Landbouw en Plattelands van Donald Trump.

Meer dan 100 veilingen

De genetica van Schaff Angus Valley is wereldwijd befaamd. Ook vorig jaar werd een stier van hun bedrijf, SAV Elation 7899 verkocht voor meer dan 800.000 dollar. De rechten om zijn sperma te verkopen werden gekocht door veeboeren in Missouri en Oklahoma.
De familie Schaff kan bouwen op een rijke geschiedenis van fokkerij met Angus. Momenteel is er al de vijfde generatie op de ranch actief die er sinds 1902 huist. Door deze vijf generaties is Schaff Angus Valley uitgegroeid tot een van de grootste, meest erkende fokbedrijven ter wereld, met meer dan 115 Angus-verkopen tot nu toe.

SAV America 8018 verandert voor een nieuw recordbedrag, 1.510.000 Amerikaanse dollar, van eigenaar
SAV America 8018 verandert voor een nieuw recordbedrag, 1.510.000 Amerikaanse dollar, van eigenaar

Laat een reactie achter

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

Poll

Een aantal jonge vleesveehouders willen via een pas opgerichte producentenorganisatie (POVV) informatie onderling gaan uitwisselen. Hoe kijkt u hier tegen aan?
Ik ga zeker lid worden en mee informatie uitwisselen
Ik ga lid worden maar kijk dan toch even de kat uit de boom
Neen, dit heeft geen enkele zin
right