Sitemenu

woensdag 21 augustus 2019
content-main-left

Nieuws

Elite-keuring BWB verdeelt titels in Gent

11-01-2019  · 5 reacties

De kampioenstitels op de elite-keuring voor het Belgisch witblauwras tijdens Agriflanders werden deze editie mooi verdeeld onder drie veehouders. Titels waren er voor Paul Gillis uit Watervlies, Roggen-Schotsmans Lv uit Kersbeek-Miskom en Roger Monbaliu uit Jabbeke.

De kwaliteit van verschillende reeksen was hoog, maar de keuring zelf verliep dit jaar wat moeilijker dan voorgaande edities. Bij de jonge vaarzen won Musical van de Kerkenhofstede van Paul Gillis. De achttien maanden oude Ultimo-dochter overtuigde de jury met haar correcte bespiering, breedte en daarbovenop haar massa. Musical woog in Gent al 707 kg.

Twee op een rij

Bij de oudere vaarzen won Lousiana van Terbeck haar tweede kampioenstitel in nog geen week tijd. De vijfentwintig maanden oude Hazard-dochter imponeerde in Gent met haar finesse en haar enorme breedte. Haar buitenbil is zo enorm ontwikkeld. Bovendien toonde Lousiana zich met 773 kg niet van de lichtste. Na heel wat deelnames en titels was het in Gent ook eindelijk prijs voor Jolie Fille van de Stokerij. Deze dochter van Imperial van Roger Monbaliu demonstreerde in het kampioenschap meer massa en ontwikkeling dan stalgenote en concurrente Kiara van de Stokerij (v. Deputé).

Finale Kijk op Keuren

Samen met de elite-keuring was er ook deze editie de finale van Kijk op Keuren. In deze wedstrijd namen de finalisten, afkomstig van verschillende landbouwscholen uit Vlaanderen, deel en beoordeelden zij voor de jury een zestal rubrieken. Uiteindelijk was het Jasmien Lemaire uit Lennik die deze editie mocht zegevieren.

 Alle kampioenen en rubriekswinnaars in beeld, vind je hier.

Alle finalisten van Kijk op Keuren, midden vooraan de winnaar van deze editie; Jasmien Lemaire
Alle finalisten van Kijk op Keuren, midden vooraan de winnaar van deze editie; Jasmien Lemaire

Foto reekswinnaars

Op de facebook pagina van veeteeltvlees staat dat de er foto's van de reekswinnaars staan maar ze staan er niet. Komen die nog?
right